Na zálivku:
- hrst kešu
- voda
- citrónová šťáva
- černý pepř
- sůl
- lahůdkové droždí
Ostatní ingredience:
- červená řepa
- mrkev
- cibule
- česnek
- vařené fazole borlotti
- lískové oříšky
- červená čekanka
- petrželka
- olivový olej
Jak připravit vánoční červený salát
- Kešu namočte do teplé vody. Po hodině je slijte, přidejte čistou vodu, lahůdkové droždí, sůl a citrónovou šťávu. Rozmixujte a dejte vařit na několik minut. Omáčka má být sametová, ale ne příliš hustá. Do hotové omáčky namelte černý pepř.
- Nakrájejte zeleninu a vložte jí na pekáč. Přidejte sůl, lískové oříšky, olivový olej a promíchejte.
- Dejte péct asi na 20 minut.
- Do upečené zeleniny vmíchejte uvařené fazole.
- Přidejte nasekané radicchio, petrželku a zálivku. Dobře promíchejte.
- Salát je výborný vlažný.
Praktické
- Nemá smysl nic vážit, podle počtu strávníků volte množství zeleniny.
- Doba pečení bude záležet na velikosti nakrájené zeleniny.
- Během pečení zeleninu promíchejte.
Obměna
- Použila jsem fazole borlotti, které můžete nahradit jinými, např. pinto.
- Můžete přidat jakékoliv ořechy.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř. Dáváme pozor na ořechy.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář