Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Vánoční polévka od Babičky

Uvařeno
Ingredience
  • adzuki fazole
  • houby (sušené, čerstvé nebo mražené)
  • sušené švestky
  • rostlinná smetana (nejlépe domácí z kešu)
  • koření: bobkový list, nové koření, pepř černý celý
  • na ochucení: ume ocet, citronová šťáva nebo ocet, obilný sirup
  • zelená posypka na ozdobení

Před pár lety byla Jana u nás v Praze na kurzu pro začátečníky a dnes se s ní domlouváme, že nám o svých zkušenostech...

Postup

  1. Dáme si vařit přes noc namočené adzuki fazole s bobkovým listem. Mezitím, pokud máme sušené houby, tak si je namočíme do vody. Jakmile jsou adzuki měkčí, přidáme namočené houby i s vodou a zbylé koření. Vaříme do změknutí hub. Ke konci vaření přidáme sušené švestky. Jestli jsou švestky moc tvrdé, tak je necháme také namočené ve vodě, než je přidáme do polévky. Rozmixujeme kešu oříšky s vodou (možno přidat oblíbenou obilnou smetanu, ale doporučuji z kešu, protože polévku i zahustí) a nalejeme do polévky. Chvilku necháme povařit, aby se ingredience spojili a polévka zahustila. Odstavíme a dochutíme ume octem, citrónovou šťávou nebo octem a osladíme. Polévka by měla být sladkokyselá a jemná, nejlepší na druhý den.
  2. Jelikož polévka neobsahuje žádnou zeleninu ani obiloviny, doporučuji je nahradit v druhém jídle.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
22. 11. 2023

Mnam ♥️překvapila , ještě nikdy jsem nejedla švestky v polevce , mnam

Ukázat další komentáře