- 300 g vařených ječných krup
- 125 g tofu natural
- 100 g čerstvého hrášku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
- okvětní lístky měsíčku lékařského (volitelné)
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- citrónová kůra z bio citrónu
Jak připravit hašé bez masa
- Dejte vařit kroupy a ke konci vaření přidejte hrášek. Dokončete vaření a odložte stranou.
- Tofu vložte do sekáčku s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Rozmixujte.
- Nyní v sekáčku nasekejte kroupy s hráškem. Ne na kaši, ale na hrubší konzistenci.
- Vše vložte do mísy s tofu, přidejte olej, čerstvou petrželku, droždí a pořádně promíchejte, abyste získali směs, jakou vidíte na fotografii.
- Do pánve dejte olej a směs dejte do pánve a za pomocí vidličky směs rozdrobte na kousky. Orestujte.
- Podávejte posypané čerstvým hráškem, okvětními lístky měsíčku a petrželkou.
Praktické
- V receptu je čerstvý hrášek, typický pro jaro a toto období. Využijte situace.
- Čerstvý hrášek přidejte opravdu tak minutu nebo dvě ke konci varu.
- Jako vždy vyberte pouze neošetřené bio citróny.
Obměna
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
Děti
- S menším množstvím soli, oleje vhodné pro děti od 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář