- 4 lžíce mandlí
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce slunečnicového semínka
- 1 lžíce sezamového semínka
- 1 lžička sušené dýně
- sůl
Jak připravit veganský parmazán
- Na suché pánvi opražte sezamové semínko.
- Dejte všechny ingredience do sekáčku a rozsekejte podle libosti a konzistence, kterou chcete mít.
- Uchovávejte v nádobě v lednici.
Praktické
- Nepřipravujte velké množství, lepší udělat častěji a čerstvé.
- Tento parmazán poslouží nejen jako posypka, ale i do různých receptů.
- Lepší jsou loupané mandle, hlavně kvůli barvě.
Obměna
- Sušenou dýni můžete vynechat.
Děti
- Vhodné i pro děti do 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Výborná záležitost! Používám již dlouho, dnes jsem opět dělala, tak chci moc poděkovat 👍👏
Vierčin veganský parmazán na italském rizotu s řapíkatým a bulvovým celerem a také, když je ta sezóna, s bílým českým chřestem. Tento parmazán si i manžel sype na cokoliv, dnes na sekanou, a moc chválí. Oba děkujeme za Vierčiny nápady.