- 180 g přírodního tofu
- 65 g kešu ořechů
- 30 g vody
- 110 g vody k rozpuštění agaru
- 3 g agaru
- sůl
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- 1 malá lžička cibulového prášku
- 1 malá lžička česnekového prášku.
- olej na vymazání formy
Jak připravit sýr na zapékání
- Do mixéru dejte tofu, kešu oříšky, 30 g vody, citrónovou šťávu, sůl, cibuli a česnek a rozmixujte na hladkou směs.
- Agar rozpusťte ve 110 g vody a vařte asi 1 minutu.
- Vymažte formu.
- Přilijte agar ke směsi do mixéru a znovu rozmixujte.
- Směs vložte do olejem vymazané formy a nechte v lednici ztuhnout.
Praktické
- Sýr je vynikající i syrový a velmi dobře se hodí na vaření a zapékání.
- Sýr drží perfektně tvar, ale jde i mazat.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Vierko jaky mas agar, vlockovy nebo praskovy…je to jedno?
Chtěla bych se zeptat, šly by něčím nahradit kešu oříšky? Třeba nějakými jinými oříšky nebo semínky? U nás bohužel kešu nemůžeme…