Při včerejším uspáváním dcery jsem si tak přemýšlela jak alespoň trochu letos “držet” Velikonoce (dítko 8 týdnů a pořád ještě tak nějak nestíhám :-D) a napadnul mě tenhle veselý knedlík. Babička chvíli podrndala a mě se povedlo zrealizovat :-D
Ingredience a pomůcky- 1 hrnek kukuřičné polenty
- kulatozrnná rýže
- lněné semínko
- řasa kombu
- sůl
- podlouhlá nádoba, hrneček, srnčí hřbet…atd (my použili formu na podkovu)
- potravinová fólie
- Rýži uvaří společně s řasou a lněným semínkem doměkka.
- V druhém kastrůlku si dáme vařit 3 hrnky vody, při varu osolíme a vmícháme hrnek polenty.
- Minutku provaříme, mícháme aby se nepřipálila.
- Zvolenou formu vyložíme potravinovou fólií a vrstvíme polentu, rýží se semínkem a opět navrch polentu.
- Necháme chvíli ztuhnout.
- Opatrně vyndáme i s fólií a krájíme :-)
My měli společně s čínou z červené čočky, polníčkem, pažitkou a zelno-řepným pickles.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář