- 5 menších jablek
- 1 plná lžíce kukuřičného škrobu
- rozinky
- skořice
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 1 hrnek čirokové mouky
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 plné lžíce kokosového oleje
Jak připravit bezlepkový vrstvený koláč s jablky
- Vlašské ořechy pomeleme najemno a dáme do mísy. Vmícháme i čirokovou mouku, prášek do pečiva, koření do perníku a dáme zatím stranou.
- Nyní nastrouháme jablka nahrubo (i se slupkou). Z jablek vymačkáme trochu šťávy a do ní vmícháme kukuřičný škrob. Vrátíme zpět k jablkům a vmícháme i rozinky, skořici a rýžový sirup.
- Na dno formy nasypeme 1/3 sypké směsi, dále navrstvíme polovinu natruhaných jablek jablek, poté zasypeme druhou třetinou sypké směsi, na ni naklademe zbytek jablek a úplně nakonec zbytek sypké směsi. Nakonec rozpustíme kokosový olej, vmícháme javorový sirup a pokapeme vrch koláče.
- Koláč pečeme asi 45 minut na 180°C. Krájíme po vychladnutí.
Praktické
- Použitý hrnek má objem 250 ml.
- Použitá forma má průměr 18 cm.
Děti
- Veganský koláč je vhodný pro děti od 2 let. Pokud jsou už ale zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., můžeme jim tuto zdravou svačinu nabídnout již dříve.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Tak tento koláč je opravdu lahůdka. Včera jsem ho pekla na rodinnou návštěvu a všech 6 běžných strávníků si mlaskalo. 😁 Díky!
Tak tohle je luxus. Jeden z mých prvních JJ koláčů a mizí bleskově❤️