- 1 litr zeleninového vývaru/ horké vody
- 3 polévkové lžíce jáhel
- 100 g dýně
- 100 g květáku
- 8 růžičkových kapustiček
- sůl
- miso
- umeocet
- rostlinná smetana
Jak připravit jáhlovou zeleninovou polévku
- Dáme ohřát zeleninový vývar.
- Dýni nakrájíme na měnší kostičky, květák rozebereme na malé růžičky a kapustičky nakríjíme na čtvrtiny.
- Jáhly propláchneme na sítku a dáme do vařícího se vývaru a trošku osolíme.
- Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 20 minut do změknutí jáhel.
- Vypneme oheň, dochutíme trochou miso pasty a umeocta.
- Přidáme několik lžič rostlinné smetany pro zjemnění.
- Podáváme posypané praženými semínky a zelenou posypkou.
Praktické
- Jelikož je polévka uvařená hlavně ze zeleniny, polévku raději sníme a neskladujeme. Zelenina v ní obsažená začíná už po půl hodině oxidovat a během 2 hodin se stává pro tělo kyselinotvorná. Pokud si chceme vzít polévku do práce k obědu, nalijte jí ještě vařící až po okraj do termosky a zavřete. V tomhle stavu si zachová většinu prospěšných látek.
Obměna
- Zeleninu můžeme použít jakoukoliv, jen pamatujte, že stačí dva až tři druhy zeleniny.
- Stejně tak jáhly můžeme nahradit pohankou, rýží nebo quinou.
Děti
- Pro děti od 1 roku polévku vaříme stejně, ale solíme minimálně a nepoužijeme smetanu.
- Od 1,5 roku mohou děti tuto polévku s námi, ale jen šetříme dochucovadly.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
👌
Výborné! Úplně cítím, jak to moje tělo chce jíst!