- červené zelí
- fialový batát
- červená řepa
- celozrnná červená rýže
- extra panenský olivový olej
- citrónová šťáva
- čerstvý česnek
- dýňová semínka
- mizuna
- červené radicchio (salátová čekanka)
- petrželka
- pepř
Jak připravit pečenou fialovou zeleninu
- Zeleninu nakrájejte, jak je vidět na fotografii. Batát a řepu nařízněte, abyste usnadnili pečení. Zelenina tak také potom bude lépe vstřebávat kondiment.
- Zeleninu dejte na plech vyložený pečicím papírem a dochuťte extra panenským olivovým olejem a solí. Pečte.
- Zeleninu pečte a během pečení, když jí opatrně budete otáčet, podlijte trochou vody. Z červené řepy tímto způsobem pustí krásná šťáva.
- Uvařte rýži a dochuťte ji pár kapkami extra panenského olivového oleje.
- Připravte si mizunu, čekanku, petržel, česnek a dýňová semínka.
- Do sklenice nalijte citrónovou šťávu a vyšlehejte ji s olejem, solí a pepřem.
- Když je upečená zelenina hotová, přelijte zálivkou s citrónem, přidejte česnek a dýňová semínka. Pokračujte v pečení ještě několik minut.
- Na talíř dejte rýži a pečenou zeleninu a posypte je petrželkou, mizunou a čekankou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Není třeba nic vážit, řiďte se počtem strávníků.
- Během pečení zeleniny kontrolujte hlavně zelí, aby se listy nespálily, otáčejte opatrně.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv posypku.
- Jako přílohu použijte jakoukoliv rýži nebo i jinou obilovinu dle vaší chuti.
- Pokud nemáte fialový batát, použijte klasicky oranžový. Stejně tak místo červeného zelí můžete použít bílé.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář