Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Wok v japonském stylu s pak choi a houbami

Uvařeno

Křupavý pak choi, voňavé houby a pikantní omáčka tvoří dokonalou kombinaci plnou chutí i živin. Připravíte ho snadno ve woku a během chvilky máte zdravé, aromatické jídlo, které potěší celou rodinu.

Ingredience
Na kondiment:
  • 1/2 sklenice vody
  • 1 lžíce tamari
  • 2 čajové lžičky mirinu
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • česnek
  • chilli
  • strouhaný zázvor
Ostatní ingredience:
  • hlíva
  • žampióny
  • pak choi
  • sezamová semínka
  • jarní cibulka
  • extra panenský olivový olej

Po prodělané cévní mozkové příhodě se moje zdraví i psychika sypaly čím dál víc. Začala jsem na sobě pracovat, už pro...

Recept na wok s pak choi a houbami

  1. Omáčku připravíte smícháním všech ingrediencí na kondiment. Zázvor samozřejmě nastrouháme.
  2. Nakrájejte houby a pak choi.
  3. Rozehřejte wok s olejem. Přidejte houby a orestujte. Jakmile jsou houby dobře opečené, přidejte sezamová semínka. Zamíchejte.
  4. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  5. Přidejte pak choi a pokračujte v restování.
  6. Jakmile je pak choi opečené, přidejte kondiment.
  7. Vařte na vysokém ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  8. Podávejte s kulatou rýží a posypejte jarní cibulkou.

Praktické

  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou.
  • Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké potíže s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.

Obměna

  • Můžete použít sezamový olej.
  • Můžete použít jakékoliv houby.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Veganský Unagi Don

Upravená verze slavné japonské klasiky Unagi Don nebo Unadon podle Unagi (úhoř) a donburi (rýžová miska). V mojí verzi úhoře nahradil lilek a výsledkem je ...

Zimní závitky

Vyzkoušejte tyto zimní závitky s vynikající náplní a pikantní omáčkou. Doufám, že si pochutnáte jako my.

Fialový pečený batát

Přineste si na stůl lahodnou kombinaci chutí a textur s tímto receptem na pečený batát s hlívou a daikonem. Sladký batát se perfektně doplňuje s mírně pika...

Tofu na fenyklu

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...

Donabe s knedlíčky

Recept připravený v hrnci Donabe, který miluji. Ráda s ním vařím, ráda s ním jím, protože mi uchová jídlo horké až do posledního sousta. Jednoduchý a snadn...

Lilek na japonský způsob

Jednoduchý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip, jak využít lilek.