- pohankové špagety nebo soba nudle
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička mirinu
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžička rýžového sirupu
- řasa nori
- sezamové semínko
- pažitka
Recept na nudle Zaru soba
- V mističce rozmíchejte tamari, mirin, ocet a sirup. Upražte trochu sezamu a přidejte do omáčky. Nasekejte pažitku a přidejte do omáčky. Promíchejte a dejte do lednice.
- Nastříhejte řasu nori na tenké proužky.
- Uvařte špagety, sceďte a okamžitě je ponořte do mísy s ledem a studenou vodou.
- Dejte na talíř, povrch posypejte řasou, pažitkou, sezamem a namáčejte v omáčce.
Praktické
- Zaru soba je pokrm připravovaný z tenkých pohankových nudlí, podávaný studený, na talířích s bambusovou rohožkou, aby voda z vaření mohla odtéct. Spolu s nudlemi se podává omáčka a několik malých misek s různými dochucovacími ingrediencemi, hlavně wasabi.
Obměna
- Použila jsem klasické, bezlepkové, pohankové špagety. Určitě vyjdou levněji než klasické japonské soba nudle.
- Místo pažitky můžete přidat čerstvou cibulku.
- Jako dochucovadlo můžete použít také wasabi. Doporučuji.
Děti
- Bez mirinu a wasabi vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Jů, mňam, to musíš vyzkoušet 🥰