- pohankové špagety nebo soba nudle
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička mirinu
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžička rýžového sirupu
- řasa nori
- sezamové semínko
- pažitka
Recept na nudle Zaru soba
- V mističce rozmíchejte tamari, mirin, ocet a sirup. Upražte trochu sezamu a přidejte do omáčky. Nasekejte pažitku a přidejte do omáčky. Promíchejte a dejte do lednice.
- Nastříhejte řasu nori na tenké proužky.
- Uvařte špagety, sceďte a okamžitě je ponořte do mísy s ledem a studenou vodou.
- Dejte na talíř, povrch posypejte řasou, pažitkou, sezamem a namáčejte v omáčce.
Praktické
- Zaru soba je pokrm připravovaný z tenkých pohankových nudlí, podávaný studený, na talířích s bambusovou rohožkou, aby voda z vaření mohla odtéct. Spolu s nudlemi se podává omáčka a několik malých misek s různými dochucovacími ingrediencemi, hlavně wasabi.
Obměna
- Použila jsem klasické, bezlepkové, pohankové špagety. Určitě vyjdou levněji než klasické japonské soba nudle.
- Místo pažitky můžete přidat čerstvou cibulku.
- Jako dochucovadlo můžete použít také wasabi. Doporučuji.
Děti
- Bez mirinu a wasabi vhodné pro děti od 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Jů, mňam, to musíš vyzkoušet 🥰