Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Zbytkové pečené placičky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Když v lednici zůstane trocha rýže, je to ideální příležitost vykouzlit něco křupavého a voňavého. Tyhle jednoduché placičky ze zbytků jsou rychlé, úsporné a dokonale zužitkují vše, co by jinak přišlo nazmar.

Ingredience
  • 100 g vařené rýže basmati
  • 100 g nastrouhaného čajotu
  • petrželka
  • olej
  • prolisovaný česnek
  • pepř
  • sůl
  • jáhlová mouka podle potřeby

I když od mládí sportovala, byla vždycky oplácaná. Vyzkoušela kdejakou dietu, ale vegany mívala tak ...

Recept na pečené placičky ze zbytků

  1. Do mísy vložte zbylou vařenou rýži.
  2. Nastrouhejte na ní čajot, prolisujte česnek, přidejte petrželku, sůl, pepř, trochu oleje a trochu jáhlové mouky.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Pořádně promíchejte a přidávejte postupně mouku, dokud nedostanete hmotu, co drží pohromadě. Nechte odpočinout.
  5. Na pomaštěný plech tvarujte placičky a pečte v troubě dozlatova.

Praktické

  • Pečte podle vaší trouby.

Obměna

  • Použila jsem čajot, jelikož ho máme plno. Místo něj můžete použít cuketu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Perfektní příloha k obědu ❤️ kořenová zelenina , červené fazole a hlíva . Díky za recept 👍

No musela jsem vyhledat na googlu co je to ten čajot. U nás se neprodává a vůbec ho neznám.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Vláčné květákové placičky

Velmi jednoduchý recept, do kterého schováte květák a vytvoříte tím zdravé mlsání i pro ty, co květák nemají příliš v lásce.

Cibulové lívanečky

Pokud máte doma jarní cibulku s pěknou a zdravou natí, můžete připravit tyto lívanečky. Jednoduché, rychlé a lahodné.

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Obložené placičky

Jednoduché a rychlé placičky, které přijdou vhod, když je chuť na nějaký slaný snack.