Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rolky a palačinky

Zelená omeleta pečená

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Zelená zapečená omeleta s hrachovou moukou a čerstvými bylinkami je skvělou volbou pro chutnou večeři. Recept je vhodný i pro vegany a lidi s intolerancí na lepek, takže ho můžete bez obav vyzkoušet!

Ingredience
kulatý plech o průměru 30 cm
  • 150 g hrachové mouky
  • 300-350 g vody
  • pórek
  • listy čerstvého česneku
  • čerstvá majoránka
  • čerstvé oregáno
  • mladý mangold
  • petrželka
  • pepř
  • sůl

Změna jídelníčku přinesla změny, které jsme nečekali a kdyby nám je někdo předem líčil, ani bychom mu nevěřili. Ono t...

Jak připravit zelenou zapečenou omeletu

  1. Do mísy dejte mouku s vodou a nechte odpočívat 5 hodin i více.
  2. Poté přidejte nasekané bylinky, pórek a mangold, osolte, pořádně promíchejte a nalijte na formu vyloženou pečícím papírem pořádně vymaštěným olejem.
  3. Pečte v troubě asi 30 minut, dokud se nevytvoří na povrchu kůrka.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Nelekejte se těsta, má mít konzistenci jako farinata, prostě takový tekutější jogurt.
  • Nekrájejte hned vyndané z trouby!
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Používejte kvalitní hrachovou mouku, ne hrašku.
  • Místo mangoldu můžete přidat jakoukoliv listovou mladou zeleninku i bylinky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

 

 

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Amuse Bouches s překvapením

Zdravá a velmi chutná verze pokrmu amuse-bouches. Toto jídlo je osvěžující, lehoučké a zdravé a skvěle se hodí jako velice chutné a na pohled efektní pohoš...

Buddha bowl s konopným pestem

Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...

Bílé fazole po italsku

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako příloha je skvělá rýž...

Ramen nudle se zeleninou

Super rychlé, teplé, zahřívající jídlo, které oceníte, když nemáte na přípravu pokrmu mnoho času. Skvělé například jako rychlá večeře.

Basmati se zimní zeleninou

Zima se pomalu chýlí ke konci a s ní i zelenina charakteristická pro toto období, proto využijte zimní zeleninu k přípravě tohoto jídla.