Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Zelené letní gnocchi

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým olejem, abychom jejich chuť nepřikryli příliš aromatickým kondimentem.

Ingredience
  • 50 g hrachové mouky
  • 140 g hrášku
  • 10 špaldové celozrnné mouky
  • čerstvý česnek
  • pistácie
  • olej
  • jarní cibulka
  • petrželka
  • sůl

Často s někým řešíme, že ta naše strava není jen o hubnutí, byť se tak třeba právě běžící letní program jmenuje. Že z...

Jak připravit letní hráškové gnocchi

  1. Vařte hrášek asi 2 minuty a nechte ho okapat a vychladnout. Poté ho rozmixujte a dejte do misky.
  2. Přidejte mouky, smíchejte a vypracujte v měkké těsto. Z těsta vytvarujte gnocchi a vařte  několik minut, dokud nebudou měkké. Bude záležet na mouce, kterou jste použili.
  3. Do pánve nalijte olej, přidejte pistácie, nasekaný česnek a vařené scezené gnocchi. Promíchejte a prohřejte na pánvi několik minut.
  4. Na talíři posypte petrželkou a jarní cibulkou.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Nepřehánějte to s množstvím mouky, aby gnocchi nebyly tvrdé.
  • Gnocchi můžete válet na rýhovaném prkénku, nebo tvořit jakékoliv menší tvary.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou mouku namísto špaldové.
  • Luštěninové mouky nejsou základ zdravého jídelníčku, používáme je výjimečně a spíše slavnostně, pokud jsme jinak zdraví.

Obměna

  • Použijte kvalitní hrachovou mouku, ne hrašku.
  • Gnocchi můžete podávat i s jakoukoliv omáčkou, podle vašich chutí a zvyků.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý den,
překvapila mě informace, že luštěninové mouky nejsou základ zdravého jídelníčku. Myslela jsem, že je naopak dobré je zařazovat a nahrazovat jimi část obilné mouky. Můžete mi prosím napsat, proč se mají používat výjimečně?
Děkuji.

Věrko, kolik gramů té špaldové mouky, prosím? Děkuji! Už se na tento recept moc těším 😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Celozrnné špaldové fettuccine se zeleninou

Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi ...

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...