- 50 g hrachové mouky
- 140 g hrášku
- 10 špaldové celozrnné mouky
- čerstvý česnek
- pistácie
- olej
- jarní cibulka
- petrželka
- sůl
Jak připravit letní hráškové gnocchi
- Vařte hrášek asi 2 minuty a nechte ho okapat a vychladnout. Poté ho rozmixujte a dejte do misky.
- Přidejte mouky, smíchejte a vypracujte v měkké těsto. Z těsta vytvarujte gnocchi a vařte několik minut, dokud nebudou měkké. Bude záležet na mouce, kterou jste použili.
- Do pánve nalijte olej, přidejte pistácie, nasekaný česnek a vařené scezené gnocchi. Promíchejte a prohřejte na pánvi několik minut.
- Na talíři posypte petrželkou a jarní cibulkou.
Praktické
- Nepřehánějte to s množstvím mouky, aby gnocchi nebyly tvrdé.
- Gnocchi můžete válet na rýhovaném prkénku, nebo tvořit jakékoliv menší tvary.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou mouku namísto špaldové.
- Luštěninové mouky nejsou základ zdravého jídelníčku, používáme je výjimečně a spíše slavnostně, pokud jsme jinak zdraví.
Obměna
- Použijte kvalitní hrachovou mouku, ne hrašku.
- Gnocchi můžete podávat i s jakoukoliv omáčkou, podle vašich chutí a zvyků.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
tá hrachová múka sa môže vynechať? Prípadne som premýšľala nad namočením hrachu a potom ho len rozmixovať, bola by to asi zdravšia verzia ako hrachová múka. Asi to skúsim takto.
Dobrý den,
překvapila mě informace, že luštěninové mouky nejsou základ zdravého jídelníčku. Myslela jsem, že je naopak dobré je zařazovat a nahrazovat jimi část obilné mouky. Můžete mi prosím napsat, proč se mají používat výjimečně?
Děkuji.