Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez sóji
Polévka z černé kapusty, fazolí a kukuřičné mouky. Patří k chudé tradici, navazuje na vznik a šíření slavnější ribollity a prochází různými úpravami v závislosti na oblasti, ve které se připravuje. Toto je moje verze. Co vy na to?
Farinata s černou toskánskou kapustou, také známá jako zuppa cavolaia nebo cavolata, je typickým pokrmem toskánské kuchyně, zejména v okolí Pistoia.
Pelati jsou loupaná rajčata San Marzano ve vlastní šťávě, které si připravuji v létě.
Rajčata jíme pouze pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme
Pokud vám polévka hodně zhoustla, nařeďte troškou vody.
Obměna
Pokrm můžete dochutit i aromatickými bylinkami, jako je rozmarýn, tymián, majoránka, oregáno…
Pochoutka, která se doplňuje kapkou olivového oleje a posypem čerstvého pepře, kterou si vychutnáte lžičku za lžící. K tomuto základu můžete přidat trochu chilli papričky pro příjemně pikantní tón nebo domácí pikantní chilli olej.
Tato polévka se většinou připravuje s fazolemi borlotti. Já měla uvařené cannellini. Perfektní jsou fazole pinto.
Pelati můžete nahradit rajčatovou štávou.
Děti
Lehce pikantní pokrm pro větší děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?
PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.
Prosím Vás, někde (nevím jestli to bylo v kurzu jarní detox). Sem četla o tom že se na ozdobení bábovky atd dá použít sušený slad. Místo moučovéhou cukru. Můžete prosím poradit nebo poslat odkaz na nějaký ? Narazila sem na nějaký sušený pro výrobu piva ale má to “ocas” a vlastně to ani nevypadá hezky :). Děkuji.
Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...
Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...
Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzim...
Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...
Buďte první, kdo napíše komentář