Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Bezlepkové vločkové trojhránky

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku

Bezlepkové vločkové trojhránky s chia a lnem jsou rychlý a křupavý snack, výborný k hummusu, dipům, pomazánkám a podobně.

Ingredience
  • 150 g bezlepkových ovesných vloček
  • 30 g kešu oříšků
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžička chia semínek
  • kmín na posypání
  • trocha sušeného česneku
  • sůl
  • olej na pomazání papíru
  • asi 175 g vody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů

Věřila jsem, že jím zdravě, ale po diagnóze vysokého cholesterolu jsem se rozhodla změnit svůj jídelníček. Díky změně...

Jak připravit slané trojhránky bez lepku

  1. Do mixéru vložte vločky s kešu oříšky, solí a rozmixujte.
  2. Přidejte prášek do pečiva, chia a lněná semínka, česnek a promíchejte tentokrát lžící. Směs bude hustější, ale velmi lepkavá a nebude možné s ní pracovat rukama.
  3. Klatou formu vyložte pečícím papírem, paír potřete olejem a naolejovanýma rukama na tenko namačkejte těsto. Posypte kmínem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
  4. Po 10 minutách plech vyndejte a nakrájejte trojúhelníky. Vraťte do trouby a dopečte.

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě a na tom jak tenkou jste připravili placku.
  • Můžete připravit i jiné tvary.

Obměna

  • Různé sypání povrchu.
  • Lze použít i klasické ovesné vločky, možná budou jinak vsakovat tekutinu.

 

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Děti

  • Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.

.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Děkuji za slané krekry, jsou velmi jednoduché a jedlé.

Vierko, nikde tam nectu ze se ma len a chia namocit je tam jen michani…ma se to namocit nejak dopredu?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Veganská klobása

Pokud si v kuchyni rádi hrajete a chcete si pochutnat na zdravých klobáskách bez masa, vyzkoušejte tento recept. Tyto klobásky můžete použít jak do placek,...

Sushi placičky

Tyto pikantní pečené rýžové placičky svou chutí připomínají sushi. V kuchyni je třeba si hrát, jinak by to vaření nebyla taková zábava. Tak pojďte vybočit ...

Jemný čočkový krém

Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, placka...

Zimní špagety

Nesporný král diet, vynikající syrový i vařený. Kdo to je? Fenykl. Věděli jste, že kromě běžně používaného srdíčka fenyklu se dá využít i fenyklových vousů...

Wagnum

Pečené křupavé “nanuky” naslano. Recept je určen pro ty, co si rádi v kuchyni hrají a rádi překvapí své blízké nebo hosty. Nemohla jsem tomu dá...