Ingredience a pomůcky
- 200g bílého tofu natural
- Mrkev nakrájená na kostičky
- Trochu hrášku ze zahrádky
- Slunečnicový olej
- Hijiki, sůl, shoyu
- Cibule
- Houby
- Slunečnicový olej
- Bobkový list, kmín celý, sůl
Postup
- V hrnci osmažíme osolenou cibulku do sklovata na slunečnicovém oleji – asi 10min.
- Přidáme houby, lžičku kmínu a 2 bobkové listy a dusíme doměkka. Tvrdé houby jako praváky nebo kováře je nutné dusit alespoň 30min kvůli stravitelnosti. V případě potřeby podlijeme troškou vody.
- Na dno jiného hrnce dáme řasu, trochu slunečnicového oleje, špetku soli, mrkev, hrášek a tofu.
- Zalijeme troškou horké vody a vaříme na mírném plameni 15 min.
- Odendáme pro malé děti a dochutíme lžící shoyu.
- Necháme 2 min pod pokličkou.
- Podáváme třeba s bílou rýží, kvašenou zeleninou a posypem z natě z pažitky. Vhodné je doplnit salátem z čerstvé zeleniny (nadrobno strouhaná ředkvička, mrkev, okurka, umeocet).
- Jídlo je vhodné i pro malé děti, a to před dochucením sójovkou a bez hub.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář