Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Černé na bílém s chřestem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Jarní recept pro milovníky chřestu a čerstvých jarních bylinek. Bezlepkové voňavé jídlo, které kromě chuťových buněk potěší i oko.

Ingredience
pro 2 porce
  • svazek chřestu 
  • 160 g rýže Nerone - černá rýže
  • černé fazole
  • olivový olej
  • čerstvý česnek
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá šalvěj
  • čerstvé listy petržele
  • čerstvé lístky estragonu
  • čerstvé oregano
  • čerstvá saturejka 
  • gomasio
  • citrónová šťáva

Jak připravit černou rýži s fazolemi a chřestem

  1. Uvařte rýži.
  2. Uvařte fazole.
  3. Nasekejte bylinky a česnek.
  4. Do pánve dejte olej a restujte česnek a bylinky několik sekund, až se rozvoní česnek.
  5. Očistěte chřest, přidejte ho do pánve s bylinkami a podlijte trochou vody. Osolte a opepřete.
  6. V jiné pánvičce smíchejte rýži s fazolemi a prohřejte s troškou oleje. Osolte.
  7. Na talíř naservírujte fazole s rýží a navrch dejte chřest s bylinkami. Pokapejte citrónovou šťávou a posypejte gomasiem.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Do receptu použijte čerstvé jarní bylinky dle vaší chuti. Můžete je zaměnit, některé vynechat či přidat jiné.
  • Pokud si rýži a fazole uvaříte předem, budete mít toto jídlo na stole během chvilky.

    Obměna

    • Můžete použít jakoukoliv rýží a fazole. Já mám ráda barevné efekty na talíři a tohle černé jídlo na bílem talíři krásně vyniklo.
    • Místo rýže můžete zvolit i jinou obilovinu.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

     

    PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

    Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    18 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Bylo to mňamózní, překvapilo mne jak to spolu krásně chuťově ladí, říkala se si fazole a chřest.. no uvidíme 🤔 a byla to fakt pecka… A rychle hotovo 👌

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Hlívové špízy

    Podzim a houby patří k sobě, proto přináším snadný recept na pečené špízy z hlívy. Marinovaná v pikantní omáčce, pečená do křupava a ozdobená sezamem a byl...

    Kopule z kuskusu se zeleninou

    Barevné kopečky z kuskusu a zeleniny. I když to na první pohled vypadá komplikovaně a pracně, nelekejte se. Je to jednoduché a osvěžující jídlo, které bude...

    Veganská flákota

    Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

    Jarní krémové fusilli bez lepku

    Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

    Rýže s cizrnovou trhanicí

    Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

    Čekankové rizoto

    Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...