Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Cizrnovo špenátové karbanátky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez vajec

K omáčkám, k dipům, k salátu nebo jen tak s hořčicí, tyto jednoduché karbanátky, doufám, najdou i u vás místo na talíři. Zdravá alternativa karbanátků bez masa, sóji, lepku i vajec.

Ingredience
  • 40 g špenátových listů
  • 300 g vařené cizrny
  • 30 g cibule
  • 25 g olivového oleje
  • 25 g kokosové mouky
  • 1 plochá lžíce chia semínek
  • 2 g psyllia
  • voda podle potřeby
  • pepř
  • sůl

Kvůli zdravotním potížím jsem se dostala do těžkých depresí, které jsem řešila jídlem. Postupně jsem přibírala, fyzič...

Recept na cizrnové karbanátky se špenátem

  1. Přibližně do půl skleničky vody dejte chia semínka a psyllium. Promíchejte a nechte nabobtnat.
  2. V sekáčku nasekejte nahrubo cizrnu a dejte do mísy.
  3. V sekáčku nasekejte špenátové listy s cibulí.
  4. Přidejte připravený gel, špenátovou směs, kurkumu, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte.
  5. Přidejte kokosovou mouku a znovu promíchejte a vytvořte ze směsi kouli. Nechte odpočívat asi 15 minut v lednici.
  6. Vytvořte karbanátky a pořádně je potřete olivovým olejem.
  7. Pečte v troubě na 200°C do zlatova. Když je vrch opečen, otočte karbanátky a dopečte druhou stranu. Otáčejte s citem.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Dobu pečení si ohlídejte podle vaší trouby a velikosti karbanátků.

Obměna

  • Můžete dochutit i kořením podle vaší chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Co misto kokosove mouky? Treba pohankovou nebo ryzovou?

Jako vždy perfektní ❤️ díky za recept . Příloha dýňovo-rýžová kaše .

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Cizrnový váleček

Vyzkoušejte tento recept na sekanou z cizrny, dýně a tofu! Lehce pikantní a zdravá alternativa klasické sekané, kterou si zamilujete. Vhodná k pečené zelen...

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...

Karbanátky z quinoy a čočky

Karbanátky jsou oblíbeným pokrmem pro svoji jednoduchost, chuť i variabilitu. Zkuste tuto verzi z červené čočky a quinoy, vhodnou i pro bezlepkovou dietu.

Květákový řízek

Krásný křupavý povrch řízku schovává měkounký květák. Jednoduchý recept, na jehož přípravu potřebujete jen obyčejné ingredience.