Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Cizrnovo špenátové karbanátky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez vajec

K omáčkám, k dipům, k salátu nebo jen tak s hořčicí, tyto jednoduché karbanátky, doufám, najdou i u vás místo na talíři. Zdravá alternativa karbanátků bez masa, sóji, lepku i vajec.

Ingredience
  • 40 g špenátových listů
  • 300 g vařené cizrny
  • 30 g cibule
  • 25 g olivového oleje
  • 25 g kokosové mouky
  • 1 plochá lžíce chia semínek
  • 2 g psyllia
  • voda podle potřeby
  • pepř
  • sůl

Janu trápila bolestivá artróza, astma, 30 kg nadváhy a řada dalších potíží. V létě už se sotva ploužila a s novopečen...

Recept na cizrnové karbanátky se špenátem

  1. Přibližně do půl skleničky vody dejte chia semínka a psyllium. Promíchejte a nechte nabobtnat.
  2. V sekáčku nasekejte nahrubo cizrnu a dejte do mísy.
  3. V sekáčku nasekejte špenátové listy s cibulí.
  4. Přidejte připravený gel, špenátovou směs, kurkumu, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte.
  5. Přidejte kokosovou mouku a znovu promíchejte a vytvořte ze směsi kouli. Nechte odpočívat asi 15 minut v lednici.
  6. Vytvořte karbanátky a pořádně je potřete olivovým olejem.
  7. Pečte v troubě na 200°C do zlatova. Když je vrch opečen, otočte karbanátky a dopečte druhou stranu. Otáčejte s citem.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Dobu pečení si ohlídejte podle vaší trouby a velikosti karbanátků.

Obměna

  • Můžete dochutit i kořením podle vaší chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Co misto kokosove mouky? Treba pohankovou nebo ryzovou?

Jako vždy perfektní ❤️ díky za recept . Příloha dýňovo-rýžová kaše .

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Cizrnový váleček

Vyzkoušejte tento recept na sekanou z cizrny, dýně a tofu! Lehce pikantní a zdravá alternativa klasické sekané, kterou si zamilujete. Vhodná k pečené zelen...

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...

Karbanátky z quinoy a čočky

Karbanátky jsou oblíbeným pokrmem pro svoji jednoduchost, chuť i variabilitu. Zkuste tuto verzi z červené čočky a quinoy, vhodnou i pro bezlepkovou dietu.

Květákový řízek

Krásný křupavý povrch řízku schovává měkounký květák. Jednoduchý recept, na jehož přípravu potřebujete jen obyčejné ingredience.

Špalda, rapini a cizrna

Jednoduché, syté a chutné jídlo. Pokud máte uveřené obilí a luštěninu, budete ho mít na stole během několika minut.