Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Čockové kari s kokosovým mlékem a basnati rýží se lněným semínkem

Uvařeno
Ingredience
  • Rýžový olej
  • Žlutá a červená mrkev
  • Tuřín
  • Květák
  • Zelená (nebo žlutá) čočka
  • Majoránka
  • Sladké kari koření
  • Kurkuma
  • Kokosové mléko
  • Arrowroot
  • Basmati rýže
  • Lněné semínko
  • Zelená cibulka na ozdobu

Nepovedl se vám kváskový chléb? Nestíháte vůbec nic a nehubnete, ačkoli byste potřebovali? Půst nezvládáte a občas sn...

Postup

  1. 1. Namočíme zelenou čočku (alespoň 4 h, žlutou není potřeba namáčet), poté uvaříme se lžící majoránky.
  2. 2. Zeleninu nakrájíme, květák rozebereme na růžičky. Dáme na chvíli na rozpálený rýžový olej, přidáme kari koření, ještě zvlášť i kurkumu pro barvu, sůl,zamícháme, po chvilce podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. 3. Na závěr přidáme kokosové mléko. Pokud chceme trochu zahustit, rozmícháme ve skleničce 2 lžičky arrowroot (místo něj může být kukuřičný škrob) s trochou kokosového mléka, a vmícháme do pánve.
  5. 4.Mezitím uvaříme basmati rýži se 2 lžícemi lněného semínka.
  6. 5. Dozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Překvapivě doba kombinace kari a majoranky 😊👍

Andrea K.
7. 1. 2022

Veľmi dobré jemné kari, už som ho 2x varila, namiesto kokosového mlieka som dala domáce mandľové mlieko a cca 1 pl kešu smotany.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky