- 250 g čočkové rigatoni
- 1 velký kulatý lilek
- olivový olej
- dýňová semínka
- slunečnicová semínka
- sůl
- pepř
- čerstvá petržel
Jak připravit čočkové rigatoni s lilky a olejnatými semeny
- Nakrájejte lilky na tenké plátky. Opečte je na suché pánvi po obou stranách. Plátky osolte, opepřete, polijte panenským olivovým olejem, nadrobno nasekaným česnekem a petrželkou.
- Opečte slunečnicová a dýňová semínka.
- Uvařte těstoviny.
- Lilky nakrájejte na proužky a restujeme na pánvi s připravenými těstovinami, posypte znovu čerstvou petrželkou a opečenými semínky.
Praktické
- Opečené lilky na pánvi jsou další italskou delikatesou letní sezony. Můžete je dát do placek nebo na chleba. Jsou opravdu výborné, neznám člověka, kterému by takto upravený lilek nechutnal.
- Sledujte čas vaření těstoviny. Bezlepkové jsou převařené hned a není nic horšího než převařené těstoviny. Musí být al dente.
Obměna
- Jakékoliv těstoviny, co máte ve spíži, lze v tomto receptu použít.
- Pokud ze zdravotních důvodů nejíte lilek,upečte stejným způsobem cuketu. Postup je stejný.
Děti
- Vhodné pro děti od dvou let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Vierko dnes jsem zkusila tento recept, byla to dobrota, určitě ještě zopakuji a také vyzkouším s cuketou, rychlé, výborné! Opekla jsem k tomu tempeh a udělala okurkový salátek sunomono, jen jsem nevyfotila, ale byla to bašta😋👌
Ja nejak nechápu ten recept. 😆🤦