- cuketa
- extra panenský olivový olej
- jablečný ocet
- bílý pepř
- citrónová kůra z bio citrónu
- sůl
- bazalka
- máta
- pažitka
- slunečnicová semínka
Jak připravit carpaccio z cukety
- Cuketu nakrájejte na velmi tenké plátky.
- V misce smíchejte olej, citrónovou kůru, pepř, sůl a ocet. Polijte cukety marinádou a dejte do lednice.
- Nakonec posypte cukety pažitkou, opraženým slunečnicovým semínkem, troškou bazalky a máty.
Praktické
- Máty dejte opravdu minimum. je velmi aromatická.
- Bazalku na cukety dejte těsně před podáváním, aby vám nezčernala.
- Jak pažitka, tak máta i bazalka se musí použít čerstvé, ne sušené.
Obměna
- Použít můžete i černý pepř.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Málokdy se povede, že jsou všechny ingredience doma v bio kvalitě. Dnes si ale opět pochutnávám a myslím na Tebe, Věrko, s láskou. Díky
Nikdy bych nevěřila, že si tak pochutnám na syrové cuketě😁. Cuketa byla žlutá, bazalka červená, květ lichořeřišnice a božská mana byla na světě. Moc děkuji za tento recept❤️