Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Gratinovaný fenykl

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Ingredience
  • 3 bulvy fenyklu
  • 1 lžička sezamového semínka
  • 1 lžička slunečnicového semínka
  • trochu mandlí
  • 2 lžičky lahůdkového droždí
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • pažitka
  • olivový olej

V komentářích se už před časem objevil Marek, jehož příspěvky nám mluvily z duše a ženské se začaly ptát po jeho klon...

Jak připravit pečený fenykl

  1. Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
  2. V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
  3. Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
  4. Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
  5. Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Výborné teplé i vychladlé.
  • Můžete připravit i v horkovzdušné fritéze, pokud připravujete menší množství fenyklu.

Obměna

  • Místo pažitky můžete posypat např. petrželkou.
  • Místo oříšků můžete použít i strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

31 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Úžasná dobrota, děkuji. Rychlé, jednoduché a vynikající ❤️

Jana3112
2. 12. 2024

Prosím, jak dlouho se asi peče – 10, nebo 50 min? Nemám zkušenost s fenyklem, tak netuším, ale vypádá to skvěle.🌞

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zelná pečínka

Neobyčejný pokrm z obyčejného zelí, který nás přímo nadchl. Kondiment je opravdu vynikající, doufám, že vyzkoušíte a pochutnáte si jako my.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...