- Zapneme troubu, aby byla připravená.
- Vychladlou ztuhlou polentu pokrájíme na menší kostky
- V misce smícháme olej, sůl, koření a propláchnutý sezam.
- Kostky potřeme připravenou směsí a dáme na pečícím papíru do trouby na pár minut ogrilovat, dokud nezíská zlatavou barvu a křupavý povrch.
Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
Praktické
- Tímto způsobem obvykle zužitkuji zbytek polenty z předchozího dne.
- Využít můžete jakékoli kombinace polenty z našich receptů – s amarantem, s řasou, s bulgurem, s bršlicí a rýží apod.
Kombinujeme

- Pokrm použijeme jako přílohu k tepelně upravené zelenině a luštěnině, chceme-li připravit kompletní talíř. Rádi ji kombinujeme s omáčkami, kde nám zastoupí roli obvyklého knedlíku.
Obměna
- Koření můžeme podle nálady obměnit za pikantnější nebo naopak jemnější, můžete místo něj dát bylinky nebo je zcela vynechat.
Děti
- Grilovaná polenta je vhodná pro děti cca od 2 let, pokud jim však běžně dáváte grilované jídlo, klidně jim dejte i grilovanou polentu.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Komentáře
Je to dobrota! Věřím, že se výborně hodí k omáčkám – já jsem potřebovala zužitkovat špenát, k tomu jsem dala nakládaný tofu a pár rajčat ze zahrádky, ale příště vyzkouším s omáčkou😘