Oranžová hokkaido
Běžná odrůda hokkaido (název Red Kuri, ve Francii Potimarron, v Británii Onion Squash), kterou koupíme v obchodě. Má nasládlou dužinu a její slupka se nemusí loupat. Pokud chcete vybrat tu nejsladší, postupujte podle našeho návodu.
Zelená hokkaido
Zelená hokkaido (Delica F1) u nás není tak běžná jako oranžová hokkaido. Má jemnou máslovou chuť, je lehce moučnatá a mírně vodovější než klasická oranžová hokkaido. Slupka s enemusí loupat.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Modrá hokkaido
Modrá hokkaido má hruškovitý tvar s modrošedou slupkou. Je vzácnější, protože má nízkou plodnost – urodí se zhruba jen 2 plody na rostlinu. Má nejmenší obsah vody. Jedná se o nejmoučnatější odrůdu se suchou drobivou dužninou, proto se hodí spíše do těst na noky, placičky či do chlebového těsta. Slupka se nemusí loupat.
Jak dýně hokkaido využít v kuchyni
Všechny tyto 3 druhy se hodí se do sladkých (buchet, koláčů, náplně do dezertů, do těsta) i slaných jídel (rizot, gulášů, luštěninových a zeleninových směsí, kaší, na cibulce, do noků, těst na pečivo), polévek, k zapékání v troubě, na pyré aj.
PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Letos se nám urodila jak klasická hokkaido tak i zelené a modré, tak se těším na to srovnání chutí😊
Dostala jsem zelené hokaido a vůbec jsem nevěděla co mám, až díky článku v JJ jsem zase o něco chytřejší. Děkuji