Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Houbový kuba s tempehem

Uvařeno

Nabízím bezva tip na kompletní talíř. Pokud máte uvařeny kroupy, je to rychlovka. :-) Tenhle houbový kuba vás dostane – vyzkoušejte recept s námi.

Letošní Jarní očista byla pro mě v lecčem jiná, a to nejen díky tomu, že jsem byla těhotná. Naučila jsem se více odpo...

Ingredience a pomůcky

  • 3 hrnky uvařených krup
  • 1 tempeh (nebo uzené tofu)
  • 2 cibule
  • 1/4 celeru
  • sušené houby
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • kvalitní olej
  • sůl
Recept na houbového kubu krok za krokem

Sušené houby si povaříme ve vodě a necháme vychladnout. Můžeme je pak ještě nakrájet na menší kousky. Rozehřejeme si olej, osolíme a orestujeme na něm cibuli a celer nakrájený na kostičky. Potom přidáme na kostky nakrájený tempeh a uvařené houby. Chvíli dusíme, pak přidáme prolisovaný česnek, majoránku a uvařené kroupy. Vše dobře promícháme a prohřejeme. Servírujeme s kvašenou zeleninou, čerstvou zeleninou a třeba napařenou zeleninou.

Praktické rady

V různých recept na Kubu je ještě doporučeno dát směs do formy a zapéct v troubě, ale nám to doma přijde zbytečné a moc nám to chutná takto :-).

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

62 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
15. 8. 2024

MŇÁÁÁAM ♥️
Měli jsme zbytek uvařených obilovin místo krup DOBROTA VELIKÁ mnaaaaam

Dnes byl k obědu 😊 Tentokrát už z krup. Přihodila jsem ještě zbytek vařené čočky 😉

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký úspěch hne...

Čočkovo-houbové karbanátky bez masa

Veganské, bezlepkové karbanátky ze sušených hub a červené čočky chutnají, jako by byly obalované ve strouhance. Jsou velmi syté, nedají moc práce chutnaly ...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Novoroční čočkový kompletní talíř

Novoroční tradice velí mít k obědu čočku. Bohužel se podává většinou s uzeninou nebo vajíčkem. Tato kombinace je nejen  velmi těžko stravitelná, ale také o...

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...

Grilovaný “steak” z tempehu

Léto je sezónou grilování a dobrého jídla. Ale co grilovat, když člověk jí jinak? Zkuste třeba právě tento namarinovaný tempeh. Je to skvělá alternativa kl...