- kousek červeného zelí
- červené radicchio (salátová čekanka)
- červená cibule
- fenykl
- pomeranč
- sůl
- olivový olej
- jablečný ocet
- piniová semínka
Jak připravit zimní salát po italsku
- Zelí a radicchio nasekejte na proužky. Dejte do mísy.
- Přidejte nakrájený fenykl, cibuli a pomeranč.
- Osolte, přidejte kvalitní olej a ocet, pořádně promíchejte a posypte opraženými piniovými oříšky.
Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
Praktické
- Salát solte, polévejte octem a olejem až těsně před podáváním.
- Pomeranče vybírejte neošetřené, v bio kvalitě.
- Tropické ovoce pro jeho ochlazující účinky jíme jen zcela výjimečně a jako zpestření, tento salát s pomerančem si tedy dopřejte jen pokud se cítíte dobře a jako pochoutku.
Obměna
- Pokud nemáte piniová semínka, přidejte nasucho opražené mandle.
Děti
- Pro větší děti – salát obsahuje oříšky a tvrdé kusy zeleniny.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.




Buďte první, kdo napíše komentář