- 1 hrnek bílé rýže
- 1 hrnek ječných krup
- 4 hrnky vody
- špetka soli

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

- Kroupy propláchneme ve studené vodě a vložíme do hrnce.
- Rýži propláchneme a přidáme na kroupy.
- Zalijeme vodou a necháme pár hodin namočené, můžeme klidně přes noc.
- Před vařením přidáme špetku soli, přiklopíme a dáme vařit. vodu nesléváme.
- Přiklopíme, zmírníme plamen na minimum a vaříme cca 40 minut do vstřebání vody.
- Můžeme nechat ještě pár minut nechat dojít pod pokličkou.
- K obilí můžeme přidat ještě semínka (lněné, slunečnicové, dýňové nebo sezamové).
- V zimě můžeme vařit v tlakovém hrnci, zkrátíme dobu varu a přidáme trochu vody, nebo v troubě.
- Uvařené obilí použijeme jako přílohu k luštěnině a zelenině, pokud chceme připravit kompletní talíř. Pokud chceme jen lehčí večeři, přidáme pouze tepelně upravenou zeleninu.
Děti
- Dáváme cca od 1 roku. Miminkům nesolíme a přidáme vodu, aby bylo obilí měkké. Nejmenším pasírujeme.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Prosím minimální množství máčení krup?
Mnamka, kroupy nikdy nezklamou a s rejžičkou vynikající kombinace ❤️