Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Jemná sametová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.

Ingredience

Cystickým akné mě trápilo 2 roky a doktoři mi s tím nedokázali pomoci. Řešení jsem našla ve změně stravovacích návyků...

Jak připravit sametovou květákovou polévku

  1. Na páře uvařte květák.
  2. Do mixéru dejte vařené fazole i s trochou tekutiny, ve které se vařily a květák. Rozmixujte na jemný sametový krém.
  3. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  4. Do tohoto krému vmíchejte trochu citrónové šťávy.
  5. Na talíři pokapejte olivovým olejem, dukkahem a bílým pepřem.

Praktické

  • V tomto receptu nemusíte nic vážit, řiďte se podle počtu strávníků a podle toho volte množství surovin.
  • Tekutinu z fazolí si nechte stranou, pokud se vám zdá polévka příliš hustá, můžete dodatečně naředit.

Obměna

  • Můžete přidat jakoukoliv posypku.
  • Můžete použít jakékoliv bílé fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

26 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
23. 10. 2025

Vynikající, opravdu sametová! Přidala jsem ještě batát, posypala jsem smaženou cibulí a kápla dýňový olej – lahoda😋

Mila Beata
3. 9. 2024

Mnam ❤️ Muj rád kousky, tak jsme mixovali jen trošku 😂❤️

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Veganská libyjská Shorba

Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere v...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Batátová polévka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.