- 2 hrnky vařené rýže s jáhlami
- 1 hrnek jemných ovesných vloček
- půl hrnku horké vody
- 4-5 PL pohankové mouky
- sůl

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

- Dejte do mísy hrnek ovesných vloček a zalijte ho půl hrnkem horké vody. Voda by se měla všechna vstřebat. Nechte asi 20 minut bobtnat.
- Přidejte dva hrnky vařené rýže s jáhlami nebo hrnek vařených jahel a hrnek rýže.
- Zaprašte pohankovou moukou, přidejte sůl a pořádně propracujte. Těsto by mělo být spíše tuhé.
- Mokrou rukou ukoulejte asi 12 ks knedlíků velikosti golfového míčku.
- Knedlíky vařte ve vroucí vodě do doby než samy vyplavou. Asi 4-6 minut.
- Po vyplavání knedlíky vyjměte a nechte okapat na sítku.
- Podávejte s nějakou dobrou omáčkou, třeba houbovou nebo svíčkovou.
Praktické
Aby vám šlo vaření rychle od ruky a stálo minimum času, uvařte si knedlík den předem. Při přípravě oběda už jen ohřejete knedlík na pařáčku a hned podáváte.
Děti od roka
Tento knedlík už můžete dát dítěti od roka, ale osolte ho jen pár zrnky. Samotný knedlík může posloužit i jako jednoduchá svačina a dítě si ho může samo dobře držet v ruce.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
bomba knedliky 😁
Vyzkoušela jsem k houbové omáčce se sojovým masem a zbytek namrazila. Snad vydrží. neodhadla jsem množství surovin a poprvé zařadila do jídelníčku jáhly. Knedlíky jsou moc dobré a doporučuji.