Postup receptu na nejlepší domácí kimchi
- Nakrájíme si čínské zelí na kostičky, pórek nebo jarní cibulku na tenká kolečka, cibuli na půlměsíčky, tuřín nebo ředkev a mrkev pomocí škrabky naškrábáme na tenké plátky nebo kolečka.
- Nakrájenou zeleninu dáme do větší mísy.
- Najemno nastrouháme do mísy jablíčka (bez slupky).
- Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, sůl, chilli, papriku, tamari, případně i kari pastu.
- Vše pomocí čistých rukou pořádně promačkáme a promasírujeme minimálně 5 minut tak, aby zelenina pustila hodně šťávy.
- Zeleninu napěchujeme do čisté sklenice a pořádně stlačíme rukou každou vrstvu.
- Na zeleninu přiložíme omytý list zelí a rukou stlačíme, aby byl list ponořený pod tekutinou.
- Menší sklenici, která se vejde do té větší s kimchi, naplníme až povrch studenou vodou a zavřeme víčkem. Tuto menší sklenici vložíme do té větší a stlačíme, aby stoupla v kimchi tekutina.
- Celou velkou sklenici s kimchi obejmeme klasickou gumičkou a celou sklenici podložíme talířkem.
- Kimchi necháme 3-5 dní kvasit, pak ochutnáme a pokud je kimchi hotové, přendáme ho do lednice.
Fotopostup












PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Prosím a keď je už kimchi hotové mám ho dať do chladničky aj so záťažou? Alebo stačí keď tú menšiu fľašu vyberiem a dám do chladničky uzavreté?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Nemůžu česnek, syrovou cibuli a ani chilli. Pórku můžu dát taky jenom trochu.
Má to pak aspoň trochu blahodárné účinky na střevo, když to udělám bez těchto ingrediencí ?
Děkuji