- několik čerstvých jedlých kaštanů
- 90 g rýže na sushi
- černá a bílá sezamová semínka
- 1 lžičky tamari
- sůl
- kousek mořské řasy kombu
Jak připravit japonskou rýži s kaštany
- Kaštany namočte na 1 hodinu do studené vody. Poté do kůry udělejte zářez a dejte do trouby na maximální teplotu na 30 minut. Po upečení kaštany oloupejte.
- Rýži propláchněte, dejte do hrnce s vodou s trochou soli a tamari, řasou kombu a k rýži přidejte kaštany. Vařte asi 20 minut do vstřebání vody.
- Odstraňte řasu, promíchejte, přidejte opražená sezamová semínka.
Praktické
- Pokud máte vlastní způsob, jak oloupat kaštany, použijte ho.
- Řiďte se velikostí kaštanů, já dávám přednost těm malým.
- Pokud použijete velké kaštany, rozpulte je před vařením.
- Kaštanů oloupejte vždycky několik navíc, některé mohou být červivé a některé prostě nejde oloupat.
- Použijte kulatou lepivou rýži na sushi.
Děti
- Větším dětem.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Moc dobré! Měla jsem s kouskem uzeného tofu, napařenou kořenovou petrželkou a posypané čerstvou petrželkou (natí).
Vyborne to je! Mela jsem s pecenou mrkvi a cockanezou.