Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Kuri Gohan rýže s kaštany

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna podzim

Kuri Gohan –  kaštanová rýže, japonské jídlo, velmi jednoduché a sezónní.

Ingredience
  • několik čerstvých jedlých kaštanů
  • 90 g rýže na sushi
  • černá a bílá sezamová semínka
  • 1 lžičky tamari
  • sůl
  • kousek mořské řasy kombu

Míša je s námi v programu Podzimní detox. Její zpráva mě ohromně potěšila. O to víc, že před třemi lety to vzdala po ...

Jak připravit japonskou rýži s kaštany

  1. Kaštany namočte na 1 hodinu do studené vody. Poté do kůry udělejte zářez a dejte do trouby na maximální teplotu na 30 minut. Po upečení kaštany oloupejte.
  2. Rýži propláchněte, dejte do hrnce s vodou s trochou soli a tamari, řasou kombu a k rýži přidejte kaštany. Vařte asi 20 minut do vstřebání vody.
  3. Odstraňte řasu, promíchejte, přidejte opražená sezamová semínka.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Pokud máte vlastní způsob, jak oloupat kaštany, použijte ho.
  • Řiďte se velikostí kaštanů, já dávám přednost těm malým.
  • Pokud použijete velké kaštany, rozpulte je před vařením.
  • Kaštanů oloupejte vždycky několik navíc, některé mohou být červivé a některé prostě nejde oloupat.
  • Použijte kulatou lepivou rýži na sushi.

    Děti

    • Větším dětem.

    PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

    Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    8 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Vyborne to je! Mela jsem s pecenou mrkvi a cockanezou.

    To vypadá zajímavě. Určitě musím vyzkoušet. 😁

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Heukmi Bap – korejská fialová rýže

    Vyzkoušejte tuto netradiční a přesto velice jednoduchou přílohu, kterou si můžete ozvláštnit svůj talíř.

    Zosui – mléčná polévka bez laktózy

    Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

    Bun dosa

    Bun dosa jsou placičky z fermentované rýže dle receptu z jižní Indie. Jsou skvělé například k curry nebo chutney. Jejich příprava vám zabere trošku času, a...

    Prasorizo – řecký pórek s rýží

    Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

    Tahdig – perská rýže

    Osvěžte svůj talíř netradiční přílohou z perské kuchyně. Tahdig je jednoduchá příprava rýže s křupavou krustou, která se má vytvořit na dně hrnce.

    Zimní závitky

    Vyzkoušejte tyto zimní závitky s vynikající náplní a pikantní omáčkou. Doufám, že si pochutnáte jako my.