- houby portobello
- petrželka
- česnek
- vařené fazole cannellini
- lahůdkové droždí
- dýňové semínko
- rozmarýn
- sůl
- směs koření Zaatar
- citrónová kůra z bio citrónu
- olej
Jak připravit žampiony portobello s náplní
- Opatrně lžící vydlabejte kloboučky hub a vydlabaný vnitřek nasekejte. Dejte do mísy.
- Přidejte fazole, nasekanou petrželku, nasekaný česnek, Zaatar, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Vidličkou rozmačkejte fazole a všechno dobře promíchejte. Přidejte lžíci oleje, promíchejte,
- Hlavičky hub osolte a naplňte připravenou směsí. Navrch dejte pro vůni rozmarýn.
- Dejte zapékat do trouby. Po několika minutách uvidíte, že houby pustí vodu. Vodu z plechu vylijte, zvyšte teplotu a dopečte.
- Do misky dejte nasekané dýňové semínko, lahůdkové droždí a nasekanou petrželku, promíchejte a použijte jako posypku.
Praktické
- Houby vybírejte pevné a větší.
- Troubu si nastavte podle vašich zvyků.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
Obměna
- Rozmarýn můžete vynechat.
- Použijte jakékoliv bílé měkké fazole.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a vynecháme pikantní koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Oooo,mňam
Opět recept u kterého si připadám jako ve vrcholné gastronomické akademii… děkuji 🙏