Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Nadívané Portobello

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Rychlý a chutný recept na zapečené plněné žampiony plněné směsí z fazolí.

Ingredience
  • houby portobello
  • petrželka
  • česnek
  • vařené fazole cannellini
  • lahůdkové droždí
  • dýňové semínko
  • rozmarýn
  • sůl
  • směs koření Zaatar
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • olej

Mám moc ráda podzim. Sama se nacházím v podzimním věku svého života. Užívám si toho, co mi dává zahrada, o kter...

Jak připravit žampiony portobello s náplní

  1. Opatrně lžící vydlabejte kloboučky hub a vydlabaný vnitřek nasekejte. Dejte do mísy.
  2. Přidejte fazole, nasekanou petrželku, nasekaný česnek, Zaatar, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Vidličkou rozmačkejte fazole a všechno dobře promíchejte. Přidejte lžíci oleje, promíchejte,
  3. Hlavičky hub osolte a naplňte připravenou směsí. Navrch dejte pro vůni rozmarýn.
  4. Dejte zapékat do trouby. Po několika minutách uvidíte, že houby pustí vodu. Vodu z plechu vylijte, zvyšte teplotu a dopečte.
  5. Do misky dejte nasekané dýňové semínko, lahůdkové droždí a nasekanou petrželku, promíchejte a použijte jako posypku.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Houby vybírejte pevné a větší.
  • Troubu si nastavte podle vašich zvyků.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Rozmarýn můžete vynechat.
  • Použijte jakékoliv bílé měkké fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a vynecháme pikantní koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

18 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

hajekelcara10
4. 5. 2023

Plnene houby mame moc radi,delala jsem si smes,,co dum dal” Tuhle urcite vyzkousim.Dekuji😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Basmati se zimní zeleninou

Zima se pomalu chýlí ke konci a s ní i zelenina charakteristická pro toto období, proto využijte zimní zeleninu k přípravě tohoto jídla.

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Krémové tofu s hlívou

Velmi jednoduché a přitom lahodné jídlo vhodné jako příloha nebo jen tak ke chlebu jako super rychlá večeře.

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Italské podzimní rizoto

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Pohankové rizoto s hlívou a brokolicí

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.