Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Kvašená

Nakládané ředkvičky (pickles)

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
sezóna jaro

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Ingredience
na 1 sklenici
  • 2 svazky ředkviček
  • 1 l vody
  • 1 lžíce soli

Chcela som sa zbaviť únavy, mala som oslabenú slinivku, takže reflux a nepríjemný pocit po najedení. Tiež som jedla d...


Jak připravit ředkvičky ve slaném nálevu

  1. Ředkvičky si omyjeme a buď necháme v celku nebo na mandolíně nakrájíme na tenké plátky.
  2. Ředkvičky přemístíme do čisté sklenice.
  3. Do hrnce nalijeme vodu a přidáme zarovnanou lžíci soli.
  4. Přivedeme k varu, zamícháme a vypneme.
  5. Vodu necháme trochu zchladnout, abychom ředkvičky neuvařili. Můžeme zalít i zcela vychladlou vodou.
  6. Zalijeme ředkvičky.
  7. Na ředkvičky do sklenice položíme list zelí, kapusty nebo salátu, aby nevyplavaly na hladinu.
  8. Zatížíme například další sklenicí, aby obsah byl pod tekutinou.
  9. Přikryjeme víčkem a necháme 5-7 dní fermentovat.
  10. Poté zašroubujeme víčko a přemístíme do lednice.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Skladujeme v lednici.
  • Přidáváme jako doplněk talíře.
  • Slaný nálev lze použít k dalšímu kvašení, anebo do jídel či salátů.

Obměna

  • Místo vody se solí můžete použít i umeocet.
  • Ředkvičky můžete vyměnit za jakoukoliv jinou zeleninu (např. ředkve, květák, tuřín aj.).

Děti

  • Dětem podáváme až od 2. roku.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahojky. Ráno jsem objevila tento recept a neodolala jsem. Jen jsem měla málo ředkviček, zbytek květáku a zelí . Tohle z toho vzniklo tak uvidím jaké to bude. A ještě mám krabičku odkrojků na výborný zeleninový vývar.

Prosím, zřejmě je na pickles a kimchi v těchto vedrech moc teplé počasí. Vše mi kvasí rychle a hned to zezelená a zplesniví do tří dnů v místnosti. V červnu, když bylo chladněji jsem to dělala jedna radost a šlo to krásně, ale teď v červenci. Nestíhám to ohlídat před zplesnivěním a vždy se tam něco dostane asi?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

26
1

7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich 7 naši...

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do skleni...

Listové kimči

Rychlá a snadná výroba skvělého kondimentu z přebytků listů vás mile překvapí. Využít můžete všechny listy a natě zdravé zeleniny. Nejen hlávkový a jiné sa...
24
8

Pikantní kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů ...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá rodina má ten...
15
9

Jogurtový nápoj (bez sóji, bez lepku, bez cukru)

Skvělé občerstvení do teplých dnů, které jistě uspokojí i milovníky klasických jogurtových nápojů. V jogurtovači je příprava tohoto jogurtu hračka, ale jde...