- 2 svazky ředkviček
- 1 l vody
- 1 lžíce soli
Jak připravit ředkvičky ve slaném nálevu
- Ředkvičky si omyjeme a buď necháme v celku nebo na mandolíně nakrájíme na tenké plátky.
- Ředkvičky přemístíme do čisté sklenice.
- Do hrnce nalijeme vodu a přidáme zarovnanou lžíci soli.
- Přivedeme k varu, zamícháme a vypneme.
- Vodu necháme trochu zchladnout, abychom ředkvičky neuvařili. Můžeme zalít i zcela vychladlou vodou.
- Zalijeme ředkvičky.
- Na ředkvičky do sklenice položíme list zelí, kapusty nebo salátu, aby nevyplavaly na hladinu.
- Zatížíme například další sklenicí, aby obsah byl pod tekutinou.
- Přikryjeme víčkem a necháme 5-7 dní fermentovat.
- Poté zašroubujeme víčko a přemístíme do lednice.
Praktické
- Skladujeme v lednici.
- Přidáváme jako doplněk talíře.
- Slaný nálev lze použít k dalšímu kvašení, anebo do jídel či salátů.
Obměna
- Místo vody se solí můžete použít i umeocet.
- Ředkvičky můžete vyměnit za jakoukoliv jinou zeleninu (např. ředkve, květák, tuřín aj.).
Děti
- Dětem podáváme až od 2. roku.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Ahojky. Ráno jsem objevila tento recept a neodolala jsem. Jen jsem měla málo ředkviček, zbytek květáku a zelí . Tohle z toho vzniklo tak uvidím jaké to bude. A ještě mám krabičku odkrojků na výborný zeleninový vývar.
Prosím, zřejmě je na pickles a kimchi v těchto vedrech moc teplé počasí. Vše mi kvasí rychle a hned to zezelená a zplesniví do tří dnů v místnosti. V červnu, když bylo chladněji jsem to dělala jedna radost a šlo to krásně, ale teď v červenci. Nestíhám to ohlídat před zplesnivěním a vždy se tam něco dostane asi?