- 4 hlavičky růžičkové kapusty
- 1 mrkev
- špetka soli
- 1/2 hrnku vody
- Do hrnce dáme zeleninu, trochu vody na dno, špetku soli, přiklopíme a dáme vařit.
- Napařujeme na mírném ohni cca 5 minut a zatepla podáváme k jídlu.
Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
- Zeleninu nenapařujeme déle než 7 minut kvůli zachování vitamínů.
- Krátce tepelně upravená zelenina má hezkou barvu, pokud to přeženeme, bude blátivá a nehezká.
- Pokud nám samotná zpočátku nechutná, můžeme si na ní připravit dresink, polít hořčicí, zakápnout umeoctem, posypat semínky, gomasiem, shizem, tekka kořením apod.
Obměna
- Stejným způsobem můžete napařovat jakoukoli zeleninu, tvrdší druhý delší dobu, listy kratší dobu.
- Do vody můžete dát místo soli umeocet, bude mírně pikantní.
Děti
- Napařovanou zeleninu dáváme od prvních příkrmů, pouze vynecháme sůl a dresinky.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Komentáře
Je super, i bez mrkve – ovadlý zbytek z lednice se tak vzpružil, že místo přílohy k “šunkoflekám” fungoval jako hlavní chod.
Klasická kapusta lze použít taky? Díky