Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Noky, dýňové zelí a celerový špek

Uvařeno
Ingredience
  • Instantní kukuřičná kaše
  • Voda
  • Kukuřičná mouka
  • Sůl
  • Dýně
  • Cibule
  • Cizrna
  • Celer
  • Voda

Dovolte mi vyprávět vám tak trochu bylo nebylo o tom, jak mi low carb strava ...

Postup

  1. Kukuřičné noky vznikly jako nouzovka, když nebyla kukuřičná krupice. V hrnci ohřejeme 2 dc slané vody a přisypeme kukuřičnou kaši tak, aby vzniklá hustší hmota. Po vychladnutí přisypeme kukuřičnou mouku do husté konzistence a necháme 10 min stát. Po- té vyválíme a tvoříme libovolné tvary, které ještě trochu obalíme v kukuřičné mouce, já udělala úzké noky, dáme do osolené vody vařit zhruba minutu. Vytáhneme a ochladíme vodou. Noky drží krásně tvar.
  2. Na zelí si nastrouháme dýni, kterou osmažíme na cibulce. Pod pokličkou dusíme doměkka. Ochutíme solí, citronovou šťávou.
  3. Celerový špek uděláme tak, že si na osmaženou, osolenou cibuli dáme na kostičky nakrájený celer a pomalu smažíme do hněda. A aby byl talíř kompletní přidáme na závěr pár lžic uvařené cizrny. Dobrou chuť
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda vařím, peču kváskové chleby, když je čas,tak si namaluji obrázek a mým koníčkem jsou masáže, kterým se i věnuji.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnes jsem si uvařila toto rychlé a mňamózní jídlo jako druhé v pořadí, protože stále vařím dvojmo. Manželovi všechno od vás chutná, ale maso je maso. V tom kalupu mi nestačí sporák se čtyřmi plotýnkami a toho nádobí, co vzniká, a které manžel odmývá a u toho hartusí, že s JJ máme “bordel” od sklepa až po půdu. Díky chvátání, abychom spolu zasedli k jídlu, jsem zapomněla na cizrnu.
Nevadí, pŕíště. Bylo to zase moc dobré.

Je zde i článek přímo o celerovém špeku, ale nemá otevřený chat, tak to dávám sem. Musím!! Celerový špek znám, miluju a dělám už roky, na halušky, na nudle, na ledacos,… no a teď mi ho prostě nějak hodně přebylo. I když se to tu nemusí setkávat s potleskem, protože zásada je jíst vše čerstvě uvařené, nebyla jsem dokonalá, bylo mi líto to vyhodit a dala jsem prostě zbytek do ledničky, a pak si ho později snědla na krajíčku chleba. A lidi, to byla taková mana, že mě zas po týdnech přiměla vlézt sem na stránky a svěřit se. Studené ještě nad čerstvým,teplým, tedy chuťově ;-) Poněkud rebelský příspěvek to je, ale lidi, já si tak pochutnala… sláva pravidlům, čest výjimkám!!!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Meloun více chutí

Zbyla už po melounu jen slupka? Tak ji znovu naplňte novým melounem – tentokrát agarovým s ovocem.

Krtkovy hromádky s náplní (bez lepku)

Lahodný svěží dezert bez lepku, mléka i vajec. Krtkovy hromádky potěší nejen děti a je skvělý i jako zdravé pohoštění pro vaše hosty.