- 250 g kulaté rýže
- okurka
- bazalka
- rýžový ocet
- sůl
- pepř
- olivový olej
- balzamiko
- černé sezamové semínko
- umeboshi švestičky
- pažitka
Recept na okurkové kopečky
- Dejte vařit rýži a po uvaření jí ochuťte rýžovým octem a osolte. Nechte vychladnout.
- Do vychladnuté rýže vmíchejte pažitku a nakrájenou okurku. Promíchejte.
- Tvořte kopečky a dejte je na talíř.
- Okolo kopečků přidejte na plátky nakrájenou okurku.
- Na vrch kopečků dejte kousek umebošky.
- Posypte opraženým sezamovým semínkem a pažitkou. Přidejte i pár listů bazalky.
- Těsně před podáváním pokapejte balzamikem a olivovým olejem.
Praktické
- Kopečky můžete připravit i s předstihem, ale kondiment přidejte vždy před podáváním.
- Kopečky můžete servírovat s jakýmkoliv syrovým receptem, jak je na poslední fotce. Přidala jsem cuketové sýrové rolky.
- Tenké plátky okurky vytvořte třeba za pomocí škrabky na brambory.
Obměna
- Místo umebošky použijte trochu ume pasty.
- Můžete přidat jakoukoliv zelenou posypku.
Děti
- Větším dětem.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář