Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Patizonový salát

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna léto

Zkuste připravit osvěžující patizonový salát plný zeleniny a luštěnin. Recept je jednoduchý, zdravý a perfektní na letní dny.

Ingredience
  • 1 bílý patizon
  • cizrna
  • okurka
  • cibule
  • cherry rajčátka
  • paprika Murasaki
  • slunečnicové semínko
  • bazalka
  • olivový olej
  • jablečný ocet
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Jarda se pustil do změny životního stylu a říká: “Jíme Jinak změnilo můj život”. A právě proto jsme ho v ...

Recept na patizonový salát

  1. Patizon oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na kostky.
  2. Na pánev dejte olej a patizon osmahněte do zlatova bez podlévání. Na savém papíru nechte vychladnout.
  3. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  4. Osmahněte slunečnicové semínko.
  5. Do misky dejte nakrájenou okurku, papriku Murasaki, rajčátka, vařenou cizrnu a opražená slunečnicová semínka.
  6. Přidejte patizon, pokapejte olivovým olejem, jablečným octem, opepřete, osolte a promíchejte. Nakonec přidejte bazalku.

Praktické

  • Nic nemusíte vážit, vše od oka a podle chuti.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.

Obměna

  • Použila jsem moje černé papriky Murasaki, samozřejmě je můžete nahradit jakoukoliv paprikou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Žakale
3. 8. 2025

Vierko, tak jsem uvarila jeste spaldovo pohankove testoviny a meli jsme salat k obedu….👌, cibuli jsem nedala, ale priste asi dam,ale asi ti z receptu vypadla, paprika je Zulu, kouknu na tu tvou japonskou…

martinsedlar
2. 8. 2025

Vieruško, děkuji za vynikající salátek k večeři (i bez cizrny)… nový tip, jak zužitkovat patizon.🙂Hana

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Cuketové carpaccio

Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Rýžový salát

Lehký a rychlý letní salát, který si můžete velmi snadno upravit dle vaší chuti a dostupnosti zeleniny.

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Perský salát

Tento salát je opravdu chuťově moc zajímavý. Testovala jsem ho i na hostech a byli z něj doslova unesení. Moc chutnal. Vyzkoušejte ho a dejte vědět, jak ch...

Dahi Baingan – vrstvený kořeněný lilek

Dahi Baingan je indický pokrm s lilkem s jogurtem a kořeněnou masalou. Tento krémový lilkový pokrm doplněný tadkou je explozí pikantních a kořeněných chutí...