Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Pečené batátové hromádky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Vyzkoušejte lahodné pečené batátové kroketky, které jsou skvělým doplňkem třeba k salátům nebo jako slaná pochoutka. Tento recept vás jistě potěší jednoduchostí i chutí.

Ingredience
  • 1 batát (asi 300 g)
  • 2 lžíce oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Po 9 měsících s Jíme Jinak jsem nadšen tím, že to není jen jídlo, ale moc fajn životní styl. Čistí se tělo, následně ...

Jak připravit pečené batátové kroketky

  1. Uvařte celý batát ve slupce.
  2. Batát oloupejte a promačkejte do mísy. Přidejte pepř, nešetřete na něm, sůl a olej. Promíchejte na kaši.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Hmotu dejte do zdobičky na krémy a na plech vystlaný pečícím papírem tvořte hromádky.
  5. Pečte v troubě na 190°C asi 30 minut.

Praktické

  • Vhodné například k salátům ze syrové zeleniny nebo jen tak jako snack.
  • Nešetřete na pepři.

Obměna

  • Můžete zkusit i nějaké bylinky či koření.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
26. 9. 2024

Dneska jsem se opičila🙈a uvařila oběd přesně podle Jany pode mnou – tahle kombinace je vážně super, moc jsem si pochutnala!😍

Hned jsem je Vierko vyzkoušela, moc dobré 🙂

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...