Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Pečené batátové hromádky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Vyzkoušejte lahodné pečené batátové kroketky, které jsou skvělým doplňkem třeba k salátům nebo jako slaná pochoutka. Tento recept vás jistě potěší jednoduchostí i chutí.

Ingredience
  • 1 batát (asi 300 g)
  • 2 lžíce oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

„Je třeba si k jídlu v klidu sednout.“ „Jezte pomalu a soustřeďte se na jídlo.“ „Vychutnejte si ty okamžiky, které tr...

Jak připravit pečené batátové kroketky

  1. Uvařte celý batát ve slupce.
  2. Batát oloupejte a promačkejte do mísy. Přidejte pepř, nešetřete na něm, sůl a olej. Promíchejte na kaši.
  3. Hmotu dejte do zdobičky na krémy a na plech vystlaný pečícím papírem tvořte hromádky.
  4. Pečte v troubě na 190°C asi 30 minut.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Vhodné například k salátům ze syrové zeleniny nebo jen tak jako snack.
  • Nešetřete na pepři.

Obměna

  • Můžete zkusit i nějaké bylinky či koření.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
26. 9. 2024

Dneska jsem se opičila🙈a uvařila oběd přesně podle Jany pode mnou – tahle kombinace je vážně super, moc jsem si pochutnala!😍

Hned jsem je Vierko vyzkoušela, moc dobré 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...