Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Kvašená

Pickles z řepy a daikonu

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se zázvorem a anýzem léčí kašel, nachlazení i problémy s trávením.

Ingredience
na 1 skleničku
  • 1 velká řepa
  • 1/2 daikonu nebo bílé ředkve
  • 1 jablko
  • 1 cibule
  • kousek zázvoru
  • 1 lžička anýzu
  • 1/2 lžičky soli

Jana první operaci prodělala v roce 1982. Sem tam pobývala v nemocnici. Vyzkoušela snad všechno, ale bylo to jak na h...

Jak připravit kvašenou řepu s ředkví

  1. Řepu oloupáme a nastrouháme nahrubo do mísy.
  2. K ní nahrubo nastrouháme i daikon a najemno jablko i zázvor.
  3. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli.
  4. Pořádně promačkáme rukama spolu se solí a anýzem, aby zelenina pustila dostatek šťávy.
  5. Do čisté zavařovačky nebo nádoby na pickles vrstvíme zeleninu a pořádně každou vrstvu zmáčkneme čistou rukou.
  6. Na vrch zeleniny dáme list zelí nebo kapusty a zmáčkneme tak, aby vystoupila tekutina.
  7. Zatížíme např. menší skleničkou, kamenem, pružinkou nebo pokud používáme speciální kvašáček, tak ho uzavřeme.
  8. Dáme na 5-7 dní kvasit na kuchyňskou linku.
  9. Po 5 dnech ochutnáme.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Skladujeme v lednici.
  • Je třeba, aby zelenina byla po celou dobu kvašení ponořená pod tekutinou a žádná část neplavala na hladině, jinak začne plesnivět.

Obměna

  • Zeleninu můžete zvolit dle zásob a chuti.

Děti

  • Pickles je vhodné pro děti od 2. roku a s menším podílem soli.

    PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

    Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

    Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

    21 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Ahojte, právě dělám pickles výše uvedený, chci se zeptat, ve sklenici mám pickles a zatížené to mám sklenicí vysokou s vodou, může se nechat sklenice otevřena, nebo se má zavřít?? Myslím ta s picklesem.

    Prosím o pomoc 🙏pickles z repy a daikonu -na povrchu je voda zhnednuta ,je to v poriadku ???dakujem za odpoveď

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    26
    1

    7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

    Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich 7 naši...

    Naše nejoblíbenější pickles

    Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do skleni...

    Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

    Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

    Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

    Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá rodina má ten...

    Nakládané ředkvičky (pickles)

    Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

    Listové kimči

    Rychlá a snadná výroba skvělého kondimentu z přebytků listů vás mile překvapí. Využít můžete všechny listy a natě zdravé zeleniny. Nejen hlávkový a jiné sa...