Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Podzimní salát s tvarohem

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Kombinace radicchia, ořechů a ricotty není v Itálii žádná novinka, doufám, že i vás potěší tato klasická podzimní inspirace.

Ingredience
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • červená cibule
  • vařené fazole borlotti
  • domácí tvaroh Ricotta
  • olivový olej
  • jablečný ocet
  • vlašské ořechy
  • pepř
  • sůl

Člověk se někdy stane veganem ani neví jak. Jako Monika. Pochází ze sedlácké rodiny a byla “masařka”. Dne...

Jak připravit podzimní salát s tvarohem bez laktózy

  1. Tvaroh připravte den předem dle tohoto receptu.
  2. Nakrájejte radicchio a cibuli a dejte do větší mísy.
  3. Přidejte uvařené fazole, ořechy, sůl a pepř. Pokapejte olivovým olejem a jablečným octem. Promíchejte.
  4. Nakonec přidejte kousky tvarohu.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Jakmile salát osolíte a přidáte olej a ocet, ihned podávejte.
  • Nelze skladovat v lednici.

Obměna

  • Můžete použít jiné fazole, např. pinto.
  • Můžete přidat jakékoliv ořechy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
  • Pozor na velké kusy ořechů.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

38 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Bohumila
27. 9. 2024

Děkuji

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Nadívané Portobello

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohro...

Dýňový burger

Podzim je čas dýní a tento recept je skvělým způsobem, jak ji v kuchyni využít. Připravte si chutné a zdravé burgery, které vás zahřejí a zasytí!

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...