- 1 černá ředkev
- 100 g kešu
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- citrónová šťáva
- pažitka
- sůl
- pepř
Jak připravit pomazánku z černé ředkve a kešu
- Namočte kešu na pár hodin do vody.
- Oloupejte a ředkev a nastrouhejte ji nahrubo. Lehce osolte a nechte vypotit.
- Slijte vodu z kešu a rozmixovat je se šťávou z citrónu, lahůdkovým droždím, solí a pepřem.
- V misce smíchejte rozmixovanou směs s vymačkanou ředkví, přidejte pažitku, opepřete, popřípadě dosolte. Pořádně promíchejte.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Vymačkanou vodu z ředkve nevylijte a přidejte třeba do talíře s polévkou.
- Uchovávejte hotovou pomazánku v lednici.
Obměna
- Místo kešu můžete použít loupané mandle.
Děti
- Bez pepře a s menším množstvím vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Šla by ta černá ředkev nahradit jinou zeleninou, líp dostupnější? PK
Fantastická pomazánka 😊 Náhodou jsem u nás sehnala černou ředkev jinak jí vůbec nevidím. Tak jsem hned musela vyzkoušet 😁 Klidně bych ji zařadila mezi silvestrovské dobroty. Děkujeme 😊