- 240 g vařených fazolí cannellini
- 1 lžíce tahini
- 1 vrchovatá lžíce sojového jogurtu
- sůl
- 1 vrchovatá lžička škumpy (sumah)
- 2 stroužky česneku
- citrónová šťáva
- čerstvá petrželka
- extra panenský olivový olej
- černý pepř
Jak připravit fazolovou pomazánku se škumpou
- Uvařte fazole cannellini a nechte je stranou.
- Do sekáčku dejte fazole cannellini, jogurt, sůl, citrónovou šťávu, tahini a vymačkaný česnek. Nasekejte, abyste získali požadovanou konzistenci.
- Hotovou pomazánku dejte do mísy, posypte ji škumpou, petrželkou a černým pepřem. Pokapejte olivovým olejem.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Fazole vařte hodně do měkka.
- Určitě nevynechte škumpu.
Obměna
- Použijte jakékoliv bílé fazole.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Škumpa? Vierko to asi nebude rostlina, která roste kolem našeho potoka. Dost mě to zmátlo😐