Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Řepa se špaldou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Ingredience
  • celozrnná špalda
  • červená řepa
  • olej
  • umeocet
  • černý kmín (černucha/nigella sativa)
  • semínka kmínu
  • 1 malá cibule
  • kari listy
  • sůl
  • 1 lžíce sójového jogurtu řeckého typu
  • petrželka
  • pažitka
  • citrónová šťáva

Během dvaceti let hledání cesty k lepší postavě a zdraví jsem vyzkoušela všechno možné i nemožné a nic nefungovalo. S...

Jak připravit kořeněnou červenou řepu se špaldou

  1. Špaldu uvařte a nechte stranou.
  2. Do pánve nalijte olej, přidejte semena nigelly a kmínu, nakrájenou cibuli, sůl a sušené kari listy. Orestujte.
  3. Přidejte řepu, umeocet a vodu, aby byla řepa pokryta. Vařte pod pokličkou, dokud řepa nezměkne.
  4. Jakmile je řepa uvařená, přidejte ji ke špaldě, dobře promíchejte.
  5. Ke konci vaření přidejte jogurt, promíchejte, posypte pažitkou, petrželkou a zakápněte pár kapkami citrónu.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Řepu nakrájejte na malé kostičky.
  • Pokud chcete zvýraznit krásnou barvu řepy, nezapomeňte na umeocet.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou obilovinu.
  • Pro verzi bez sóji použijte namísto sójového jakýkoliv jiný rostlinný jogurt.

Obměna

  • Místo špaldy můžete použít jakoukoliv obilovinu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

62 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Skvělý recept, dělala jsem dnes k večeři s pohankovými kroupami. A zařazuji mezi oblíbené. Mńam.

Čím dál víc přicházím na chuť kroupám.. zde špaldové a s červenou řepou je to manna…moc děkuji za recept…dokonce to jedla rodina…😍👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

Satay špagety

Sytý a rychlý recept pro milovníky špaget a dobrodružných kombinací.

Kořeněný patizon

Lahodný a jednoduchý pokrm, který spojuje jemnou chuť zeleniny s voňavým kořením. Další tip, jak využít v kuchyni úrodu patizonů.

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.