Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Semínkové trojhránky

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Křupavé a voňavé trojhránky, které lze chroupat jen tak nebo jako pečivo k omáčkám a krémům.

Ingredience
  • 200 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 1 lžíce černého sezamu
  • 1 lžíce bílého sezamu
  • 1 lžíce máku
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 30 ml oleje
  • sůl
  • cca 100 ml vody

Kačka od začátku roku s Jíme Jinak shodila 10 kg, přestala pít kávu a sladké už jí nechutná. To ale nejsou zdaleka vš...

Jak připravit křupavé semínkové trojhránky

  1. Smíchejte suché přísady.
  2. Přidejte tekuté přísady a uhněťte těsto.
  3. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  4. Rozprostřete jej na pánev vhodnou na pečení v troubě o průměru 30 cm nebo o něco větší. Lehce osolte povrch. Pak rádýlkem nakrájejte trojhránky.
  5. Pečte v troubě na 180°C, dokud trojúhelníky nejsou zlaté.

Praktické

  • Tyto trojhránky jsou velmi rychlé na přípravu.
  • S těstem se pracuje velmi dobře, není nutné podsypávat moukou.

Obměna

  • Použijte jakákoliv semínka.
  • Pokud použijete jinou mouku, než italskou T2, poměr vody se může lehce změnit.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme. 

 

 

 

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

39 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

👍

Dobrý den těsto super, právě jdou do trouby👌❤️

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Zlaté koule

Tyto koule můžete použít i jako jídlo do ruky, na párty, pohoštění, jsou skvělé jak studené, tak teplé. Jsou bez lepku, masa i vajec a jejich příprava je r...

Cizrnové kuličky

Pokud máte hosty nebo plánujete oslavu, určitě zařaďte tyto kuličky do vašeho menu. Výborný recept na finger food, protože tyto kuličky jsou dobré i vychla...

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako netradiční pohoštění ...

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.