Domů > Zdravé recepty > Mléčné alternativy

Silken pomazánka

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Jednoduchá rychlá pomazánka skvělá s kváskovým chlebem nebo plackami jako zdravá svačina. Koření Za’atar si náramně rozumí s olivovým olejem, nešetřete ani na jednom ani na druhém.

Ingredience
  • 1 hrnek vařených bílých fazolí
  • 2 lžíce silken tofu
  • 1 lžíce tahini
  • citrónová šťáva
  • petrželka
  • olivový olej
  • směs Za' atar
  • sůl

Michaela se na vysoké škole při výšce 162 cm dostala na váhu 84,7 kg a přivodila si tak krom komplexů z vlastního těl...

Jak připravit fazolovou silken pomazánku

  1. Uvařte fazole hodně doměkka.
  2. Do sekáčku nebo mixéru vložte vychladlé fazole, silken tofu, tahini, osolte a přidejte trochu citrónové šťávy. Rozmixuje nahladko.
  3. Ochutnejte a popřípadě přidejte sůl nebo citrónovou šťávu.
  4. Dejte do misky, posypte směsí Za’atar, čerstvou petrželkou a nasucho opraženým slunečnicovým semínkem. Pokapejte kvalitním olivovým olejem..
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Uchovávejte v lednici.
  • Na tento recept jsou vhodné jakékoliv bílé měkké fazole

Obměna

  • Pomazánku můžete ochutit jakýmikoliv bylinkami nebo kořením dle vaší chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

51 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

vrabcova
1. 3. 2025

Nevadi, ze jsou v jidle dva druhy bilkovin – tofu a fazole?

Kateřina
24. 4. 2023

Pomazánku jsem rozmixovala krásně dohladka, ale je dost řídká, tak jsem si ji dala dneska k obědu jako omáčku s rýží a pečenou a napařenou zeleninou. Moc dobrý! :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

Jemná jarní pomazánka

Jemná svěží jarní pomazánka skvělá na chleby, do placek, ale třeba i jako dip k syrové zelenině.

Pikantní fazolová paštika

Jednoduchá zdravá paštika bez masa, tentokrát v lehce pikantní verzi. Skvělá pomazánka na chleba nebo placky, výborná svačinka vhodná i jako jídlo s sebou ...

Celerová pomazánka

Pečený celer má svojí specifickou chuť a mě osobně strašně moc chutná. Pokud i vy jste milovníkem celeru a pomazánek, věřím, že bude chutnat i vám.

Květáková pomazánka

Jednoduchá a výtečná pomazánka, výborná ke kváskovému chlebu nebo na placky apod. Pečená zelenina má vždy ten správný šmrnc, proto je připravena z pečeného...

Cibulový krém

Krém, dip, pomazánka, sýr… tím vším vám může být tato dobrota, kterou ocení milovníci cibule.