- amasaké
- voda
Postup
- Hotové amasaké naředíme vroucí vodou cca 1:1. Použijeme tolik amasaké, kolik chceme získat nápoje.
- Přecedíme přes cedník nebo rozmixujeme ve výkonném míxéru a získáme tak něco jako sladké mléko.
- Zbylou hmotu určitě nevyhazujeme, je také sladká a stále může sloužit na výrobu dezertu či kaše, stejně jako původní amasaké. Je to jen sušší část, takže při použití je potřeba s tím počítat.
Použití
- Je to sladká chuťovka, která v začátcích může usnadnit přechod od klasického mléka k rostlinnému. Zvlášť, pokud jsou děti naučené pít slazené mléčné nápoje.
- Amasaké nápoj lze také použít jako základ pro dezert například do pudinku.
Praktické
- Čím menší dáte poměr vody k amasaké, tím sladší dostanete nápoj. Chcete-li tedy hutnější a sladší nápoj, přeceďte klidně jen samotné amasaké bez naředění vodou.
- Můžete si nápoj připravit v momentě, kdy amasaké připravujete – když je dokončený proces fermentace, nařeďte získanou kaši vodou, zavařte 15 minut, aby se zastavilo kvašení, přeceďte a máte čerstvý nápoj.
- Pokud máte děti naučené na vanilkové, čokoládové a jiné mléčné nápoje, můžete jim je podle potřeby dochutit a dobarvit kakaem, vanilkou nebo kapkou řepy pro “jahodové mléko”.
Děti
Nápoj je vhodný i pro miminka.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Dobrý den, moc mě to zaujalo, ráda bych to taky zkusila. Jakou jste použila kukuřici? A potom jste postupovala asi normálně? Na těsto na buchtu jste k té husté části přidala ještě mouku?
Děkuji:)
Amasaké dělám už dlouho, ale teď jsem poprvé zkusila z kukuřičné kaše. Bylo to strašně řídké, tak jsem přecedila, z husté části udělala buchtu a z řídké mléko. Bylo to tak neskutečné lahodné!!!