Domů > Magazín > Vaše příběhy

Slavím rok s Jíme Jinak aneb den “postaru” (Štěpánka, 43 let)

Štěpánka oslavila první rok s Jíme Jinak. Rozhodla se, že se odmění a dopřeje si den plný hříchů a bude celý den jíst tak, jak byla zvyklá před Jíme Jinak. Přečtěte si, jak se jí oslava vydařila a jak moc si ji užila.

Moje “slavnostní” snídaně

Slavnostní hřešící den

Uběhl už celý rok od chvíle, kdy jsem si uvařila své první jídlo podle Jíme Jinak a od té doby tak vařím pořád. Strašně to uteklo a já se na oslavu svých prvních narozenin s Jíme Jinak rozhodla zahřešit a udělat si den “postaru”. Pátrala jsem v paměti, cože jsem to měla za úplně nej jídla a ta jsem měla v plánu si dopřát.

Snídaně

Ráno jsem začala čerstvě pečenými houstičkami (sice celozrnnými, ale z droždí) a na to vrstvu másla a šunku, sýr a samozřejmě kávu s mlékem :-). Pochutnala jsem si, ale plná jsem byla k prasknutí a šunka byla tak strašně slaná! Možná taková bývala vždycky, jen já už mám jinak nastavené chuťové buňky. Ten úplně WAU pocit tam nějak nebyl.

Oběd

Jelikož mi bylo po snídani stále nějak těžko, přehodnotila jsem oběd a to pečené kuřecí stehýnko jsem si dala jen s dušenou zeleninkou místo plánovaných pečených brambor na smetaně :-D. A opět se to opakovalo to samé, jako u snídaně. Bylo to dobré, ale žádný “orgasmus” nepřišel :-)

Kávička a dortík

A opět mi bylo těžko a hrozně se mi chtělo spát, ale když už jsem si dovolila hřešit, tak jsem si došla koupit do své oblíbené kavárny kávu a dortík a na lavičce v parku ho snědla :-)
Představa, co si dám na večeři, když jsem měla pocit, že jsem ještě nestrávila snad ani snídani, nebyla už vůbec lákavá.

Zdravé vaření? Pojď začít!

Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT

Večeře byla nejlepší

A tak jsem svůj slavnostní den zakončila rýží natural s dušenou dýní na cibulce na způsob nishime, ochucenou černou solí a lahůdkovým droždím. Po takové večeři jsem byla z celého dne  snad nejspokojenější :-)

Co bylo zakázané je dovolené

Utvrdila v tom, že i nadále je tahle strava podle Jíme Jinak pro mě to pravé a to, co jsem měla v hlavě uložené jako zakázané, je vlastně teď už dovolené, protože mi to už nic neříká :-) Je to osvobozující pocit.

Moc děkuji za tyhle stránky a skvělá jídla. Mám tak pestrý jídelníček, který mě neskutečně baví:-)

Jsem šťastná.

Štěpánka

PS: Na těchto fotkách jsou moje běžná jídla. To je to pravé, co mi dělá opravdu dobře:

PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?

Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Prosím, je ve stravě JJ dost kolagenu pro klouby?

Ze zdravotních důvodů jsem si od Jj na chvíli “odskočila” ke klasické kuchyni. Mám artrózu kloubů a doktor měl podezření, že mám málo výživy. Když jsem mu řekla, jak se stravuji, chytil se za hlavu a naordinoval mi maso. Řekla jsem si, že to vyzkouším. vydržela jsem to přesně 1 a 1/2 dne. Šunka na tenoučko nakrájená a ryby – dejme tomu. Ale vejce a ovarové koleno:-) to už nešlo. Ani kuřecí a jiné maso. Rostlo mi to v puse, tlačilo v žaludku a hlavně psychika se bouřila. O chuťové stránce ani nemluvím. S JJ jsem šťastná a spokojená a vím, že je to správná cesta:-)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

První kila dole a lepší výsledky u lékaře (Šárka, 41 let)

Od svých 20 let jsem se potýkala s nadváhou, k ní se přidaly různé zdravotní problémy. S manželem bychom si přáli miminko, a to je jedna z mých největších ...
klub
121
1

Jak na obtíže v klimakteriu – II. díl

Dostaví-li se menopauza o několik let dříve nebo později, navíc provázená řadou obtíží, není v těle něco v pořádku. Hormonální léčba je sice cesta, zdánliv...
249
29

Life hacky aneb vychytávky pro podzim ve zdraví a klidu

Sedím u počítače s příjemným bederním pásem, na kamnech se mi vaří KKF čaj a já se těším, jak vám sepíšu své nejlepší osobní vychytávky, které mi pomáhají ...

Čočkové ragú

Tento jednoduchý recept vám může posloužit všelijak, hustý jako omáčka, řidší jako polévka, rozmixovaný na krém. Záleží jen na vás.

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...

Co mi strava na Jíme Jinak vzala (Dita)

Dita s námi změnila jídelníček a začala. Co jí strava podle Jíme Jinak vzala?