Manžel šel do toho se mnou
O Klubu Jíme Jinak a Podzimním detoxu se pochvalně zmínila kamarádka, se kterou jsem chodila cvičit. S manželem jsem se radila, zda si členství v klubu a Podzimní detox zakoupit. Věděl, že buď bude jíst se mnou odlehčenou stravu nebo si bude muset uvařit sám. Souhlasil a ani zdaleka netušil, co ho všechno čeká……např. žádná uzenina, maso jednou týdně, rýže… Manžel se mnou do toho prý šel jen s tím, že si trochu pročistí střeva.
Jsme odhlečení a spokojení
Evě a celému týmu Jíme Jinak děkujeme, že jsme se na závěr Podzimního detoxu mohli pochválit. Oba jsme shodili 3-4 kg, což je u nás velký úspěch.
Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
Manžel celých šest týdnů nejedl uzeniny, já jsem večer nemlsala. Oblíbili jsme si zeleninová jídla, bez miso polévky už nejde dále žít . A kombinaci fazolí, rýže a zeleniny se určitě ještě naučím dochucovat. Světe div se, ráno sním kaši se zeleninou! Kaše s opraženou petrželí je mňamka.
Děkujeme za jídelníčky, rady, náměty a hlavně za několikatýdenní vedení, bez kterého bychom to nedali. Jsme odlehčení, spokojení.
To jsme tedy nečekali – bonus navíc!
Po skončení Podzimního detoxu byl manžel na pravidelné kontrole na diabetologii. Paní doktorka se podivila nad výsledky kontrolních odběrů, ať prý manžel povídá, co se to v minulých týdnech dělo. A závěr? Pochvala za snížení cholesterolu a dlouhodobého cukru. A pro manžela největší bonus – snížení dávek inzulínu :) A pak, že to nejde!!! :)
Děkujeme Jarka a Jirka
PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?
Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.

Komentáře
Musím s Evou nesouhlasit. Pro diabetika 1. typu, který je zcela závislý na inzulínu dodávanému zvenčí je důležité alespoň orientačně vědět, kolik sacharidů jí a i jak moc velký je obsah bílkovin a tuků (ovlivňuje rychlost vstřebávání sacharidů). Obsahem sacharidů se řídí dávka inzulínu k jídlu, to je základ kompenzace. A pak u každého je diabetes jiný, každý má jinou citlivost na inzulín a jiný metabolismus, takže je nutno si optimální porce a optimální dávky individuálně vychytat. I podle typu aplikovaného inzulínu. Tak, jak tezeo53 píše. Mám diabetes 22 let a v komunitě diabetiků 1. typu se pohybuji, takže nějakou zkušenost už mám.
Zdravé recepty taky podle těchto stránek dělám, s jáhlami v základu nebo s celozrnnými moukami, se sladem i sirupem. Tam nepočítám, to se moc nedá, odhaduji od oka a snažím se vytvořit si nějakou zkušenost. To samé platí samozřejmě pro míchaná jídla. Stále ale platí, že pokud můžu spočítat, tak radši spočítám. Jen pozor na dezerty s vyšším obsahem ořechů nebo jiné tukové nebo i bílkovinné složky – je nutno počítat se vzestupem glykemie později (bližší informace lze najít na internetu – problematika tukoproteinových jednotek).
Můžu přidat svou zkušenost diabetika 1. typu na inzulínu.
Sacharidové jednotky je nutno počítat. Já počítám pro jednoduchost na 40g uvařené obiloviny 10gS, nejsou v tom tak velké rozdíly. Luštěniny v menší dávce nepočítám, i když by se měly. Zeleninu taky ne, jen u dýně (zvlášť teď, jak sládne během zimy) jsem opatrná a kdyby byla velká dávka mrkve, tam taky.
Obiloviny vážím, nedávno jsem slyšela doporučení, že není dobře jíst víc než 50g S v jednom jídle, pak už se to chová trochu nahodile. I mně se tohle osvědčilo, protože čím větší dávka inzulínu, tím horší případné hypo.
Z obilovin zde používaných nejím kukuřičnou polentu a kukuřičnou mouku používám taky jen v malém množství. Myslím si, že má vysoký GI.