Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Špenát s mandlovou nebo ovesnou smetanou a kukuřičnými těstovinami

Uvařeno

Špenát s těstovinami je vždy pochoutka, ale vymyslet ho bez mléka a smetany byla pro mě výzva, navíc lze ho i udělat úplně bez lepku.

Po 9 měsících s Jíme Jinak jsem nadšen tím, že to není jen jídlo, ale moc fajn životní styl. Čistí se tělo, následně ...

Ingredience a pomůcky
  • 150 – 200 g listového špenátu
  • 1 cibule
  • 2 – 4 stroužky česneku
  • sůl
  • sezamový olej
  • mandlová nebo ovesná smetana
  • kuzu nebo kukuřičný škrob
  • uzené tofu
  • kukuřičné těstoviny
Postup
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Osmahněte cibuli a česnek se špetkou soli, přidejte omytý a pokrájený špenát a nechte chvilku osmahnout. Pak zalijte horkou vodou nebo zeleninovým vývarem a nechte chvilku dusit. Nakonec přidejte mandlovou nebo ovesnou smetanu a zahustěte kuzu nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Na talíři posypte nastrouhaným uzeným tofu. Podávejte s kukuřičnými špagetami.

Dobrou chuť!

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
20. 12. 2023

Mňáááám ❤️
Měli jsme s veganskými míchanými vajíčky se zeleninou a haluškama, kondiment z černé ředkve, a klíčky

Je to mňamka 😋 Jen jsem ještě přidala trochu lahůdkového droždí a rozmixovala, takže to vypadá spíš jako pesto, ale chutnalo to dobře 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký úspěch hne...

Kapustičky “na zádíčka”

Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.